לקיחת חיות מחמד בעת פשיטת רגל

  • פשיטת רגל
    אבי | 02/04/2017 17:10

    צהרים טוביםם
    האם בפישטת רגל יכולים לקחת לי את הבעלי חיים היקרים שלי. אציין כי הם הדבר היחיד שיש לי. יש ברשותי אוסף נחשים נדירים, שעלותם בערך 60 אלף שח. אצין כי אני בשלב של לאחר צו כינוס וטרם היו פגישת הנושים ..אם זה משנה בכלל. תודה

    • לקיחת חיות מחמד בעת פשיטת רגל
      עו"ד עומר נירהוד | 04/04/2017 00:01

      אבי שלום,
      בהתאם לחובות ההליך, חובה עליך לדווח על חפצי ערך בידיך. בהתאם לכך, אם הנחשים מוגדרים חפצי ערך, חובה עליך לדווח עליהם.
      אני חייב לציין שאני לא בטוח עד כמה מדובר בסחורה סחירה ולכן בעלת שווי, ולכן לא בטוח שיהיה למנהל המיוחד רצון להתעסק במימוש האוסף.
      אני יכול לספר לך על כמה מקרים שנתקלתי בהם של חייבים שלא דיווחו על חיות מחמד יקרות, ולא קרה עם זה כלום, ואף אחד לא שאל או בדק, והחיות נשארו אצלם, אבל כמובן שאני לא יכול להמליץ לך שלא לדווח.
      בהצלחה

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il