חיוב בשכ"ט

  • שכר טרחה
    שי | 31/03/2017 08:19

    שלום,
    לקחתי עוד שייצג אותי במשפט וזכינו בתיק לשמחתי.
    כעת אני מתקדם לשלב סיום של קבלת התשלומים עבור הפיצוי דרך ההוצאה לפועל. לצערי בשלב ההוצאה לפועל העו"ד שלי עשה פחות מהמנימום של המינימום ואני עשיתי חלק גדול מהעבודה במקומו.
    העו"ד שלי רשום כמייצג אותי בהוצאה לפועל. והתשלומים של החייב להוצאה לפועל מתקבלים אליו ומשם אלי.
    בשלב קביעת הצעת המחיר לכל תהליך היצוג הוא רשם משפט מעורפל מאוד שלאדם כמוני שלא מהתחום נשמע כאילו אני לא צריך לשלם לא שכר טרחה. המשפט הוא :
    "במידה וייפתחו תיקי הוצל"פ לא ייגבה שכ"ט ממך אלא שכ"ט ישולם במסגרת תיק ההוצל"פ ככל שיתקבלו בו כספים אתה תישא אך ורק באגרות."
    מה המשמעות של משפט זה ??? האם זה אכן אומר שאני צריך לשלם עבור ניהול התיק בהוצאה לפועל לפי החישוב האוטומטי של ההוצאה לפועל עבור שכר טרחה או שהוא לא ישר איתי וגובה ממני סכום ללא סיבה ???
    ובהנחה שאני כן צריך לשלם לו שכר טרחה -
    הוא לדעתי  דורש ממני כעת סכום טרחה שגבוה בצורה משמעותית מהסכום טרחה שבמוקד של הוצאה לפועל אמרו לי שאני צריך לשלם לו. האם במצב כמו שלי בהנחה שהוא אכן זכאי לשכר טרחה לפי הסעיף המתואר לעיל - האם זה אומר שהוא זכאי לקבל אך ורק את הסכום שאומרים לי במוקד של הוצאה לפועל לתיק שלי?? ואז כל סכום אחר שהוא גובה ממני הוא אכן תשלום מופרז שהוא לא זכאי לקבל ???
    יש עצות אולי גם איך להתנהל נכון מול העו"ד במצב הזה אם אכן הוא גובה ממני סכום מופרז ???
    תודה רבה,
    שי.

    • חיוב בשכ"ט
      עו"ד משה שרגא | 31/03/2017 08:38

      לכאורה התשלום (למעט אגרות)  יהיה רק באופן יחסי על פי שכ"ט א+ב מסכום כלל החוב בתיק ועל פי  גביה בלבד.

      בברכה,

      משה שרגא, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל ופורום עורכי דין

      דרך מנחם בגין 65, ת"א
      טל': 077-5412650; מייל: ms@praklit.info