האם יש גם תמרור של חנית נכה על עמוד, בכל מקרה

  • קובץ מצורף שינו סטטוס החנייה לחניית נכה בזמן שהרכב חנה
    חגית | 29/03/2017 14:43

    רכבי חנה בחניית כחול לבן לייד ביתי.(כיוון שאני עובדת מהבית אני לא משתמשת בו יום יום). לאחר כמה ימים קיבלתי טלפון מהמשטרה, שרכבי חונה בחניית נכים ו׳זכיתי׳ בקנס של 1000 ש״ח. למותר לתאר את ההלם. לאחר שהזזתי את הרכב, צילמתי את החנייה ואכן רואים שהיכן שהרכב חנה יש הרבה חול ומסביב החול טואטא, כדי לאפשר צביעה. פניתי לעיריית רמת גן וקיבלתי תיעוד לכך שהחנייה סומנה באותו יום שבו נרשם הקנס. הערעור ששלחתי למשטרה נדחה, ואף קיבלתי מהם דו״ח חדש על סך 1500 ש״ח (למרות שלא פג הזמן). שלחתי בקשה להשפט. האם יש לי סיכוי או שאני צריכה לוותר למרות שאני מרגישה שנעשה פה עוול גדול?

    • האם יש גם תמרור של חנית נכה על עמוד, בכל מקרה
      חיים | 29/03/2017 17:15

      אם יש לך אישור (ת.ע.צ.) מהעיריה המעיד על יום הצבת התמרור כולל שעה, ויש לך דוח מאותו יום, אני מתפלא שלא ביטלו לך את הדוח וטוב שביקשת להשפט
      ת.ע.צ. הוא אישור עיריה  אשר רק הוא קביל בבית משפט
      אגב - זה דוח עירייה או משטרה?

      • קיבלתי אישור בכתב מהעירייה,איך משיגים ת.ע.צ?
        חגית | 30/03/2017 09:21

        מהעירייה נתנו לי בכתב רק את היום של ביצוע השילוט. לא ידעתי מה זה ת.ע.צ הריצו אותי בין משרדי העירייה השונים עד שהגעתי למחלקת חוק חופש המידע, והם הוציאו לי רק את המידע שהחנייה נעשתה באותו יום. הדוח היה מהעירייה. איך אני אמורה לקבל ת.ע.צ?

        • כל אישור חתום של עירייה נקרא ת.ע.צ
          חיים | 30/03/2017 09:42

          שהינו ורק הוא, קביל בבית משפט, לעיתים הוא כרוך בתשלום אגרה כלשהי, לי נראה שהאישור שיש לך, מספיק לביטול הדוח
          ת.ע.צ. = תעודת עובד ציבור

          • אגב - זה דוח עירייה או משטרה
            חיים | 30/03/2017 09:47

            • דו״ח עירייה
              חגית | 30/03/2017 10:05

              ניתן על ידי פקח

              • אם כך, מדוע שלחת ערעור למשטרה ולא לעירייה?
                חיים | 30/03/2017 14:11

                מה המשטרה קשורה לזה

                • כך היה כתוב לעשות במקרה של ערעור
                  חגית | 30/03/2017 14:21

                  הקנס ניתן על ידי פקח, כיוון שהרכב היה שם מספר ימים (לא הייתי מודעת לשינוי הסטטוס), התווספה גם הודעה מהמשטרה

                  • מסתבר שבעצם קיבלתי שני קנסות
                    חגית | 30/03/2017 14:30

                    רק עכשיו בעקבות שאלתך, ראיתי שמדובר בשני דוחות נפרדים. האם המשמעות שקיבלתי פעמיים קנס? גם מהעירייה וגם מהמשטרה?

                    • מסתבר שכן כי גם המשטרה נותנת קנסות לחונים בחניית
                      חיים | 30/03/2017 17:17

                      נכה
                      האם הקנסות ניתנו באותו יום בו שינו את התימרור במקום?
                      לדעתי, המשטרה נתנה דוח לא באותו יום של הצבת התמרור אלא מאוחר יותר
                      עלייך לפעול ולדאוג שאת הדוח שקיבלת ביום הצבת התמרור - יבוטל ,אם לא ,בקשי להשפט, אבל שימרי את אישור העירייה המעיד על יום הצבת התמרור. אם הדוח נרשם החל מיום המחרת, תהיה לך בעיה לבטלו וגם השאלה בכמה ימים לאחר הצבת התמרור, נרשם הדוח
                      תנסי לפרט יותר

                      • זה עוד יותר מוזר כי
                        חגית | 30/03/2017 18:02

                         הדוח מהעירייה ניתן לי בערב לפני ששונה הסטטוס לפי המכתב מהעירייה. הדוח של המשטרה ניתן לי באותו יום שהוצב התמרור.

                        • ראשית, בקשי להשפט על 2 הדוחות ועשי זאת
                          חיים | 30/03/2017 21:57

                          לפני תום הזמן בו ניתן לשלם את הקנס (למשטרה, שלחי הבקשה בדואר רשום לפני הכתובת בדוח או באתר שלהם באינטרנט ולעיריה אפשר בפקס או במייל) תוציאי ת.ע.צ. מהעיריה שבו מצויין מועד הצבת התמרור, או שתצלמי את האישור שיש לך וצרפי לכאן ללא פרטייך. אין כל עילה שהדוח לא יבוטל, ואם תבקשי להשפט, יבטלו לך עוד לפני המשפט