המשך פיטורין

  • פיטוריו
    ימית | 28/03/2017 21:33

    ערב טוב ,

    התקבלתי למקום עבודה לפני שבוע ויומיים (התהליך היה ארוך 2 ראיונות + מבחן אמינות שעברתי אותו )בהמלך השבוע עשיתי את כל המטלות שהוטלו עליי על הצד הטוב ביות,ר במשך הזמן לא היה לי מה לעשות ותמיד ביקשתי מה עוד אפשר לעשות ואף הגדלתי ראש ,כעבור שבוע פוטרתי בטענה שהיו דברים שלא מצאו בעינייה ( אך לא הסברה מה ) ביקשתי הסבר מה היה לא טעין ולא קיבלתי , שאלתי מה עשיתי לא בסדר ומדוע לא הסברו לי שעשתי משהו לא תקין

    האם זה תקין מבחינת חוק ? האם היא הייתה צריכה לעשות שימוע ? האם ניתן לפטר עובד לאחר שבוע ללא סיבה ?

    אודה לתשובתכם

    • המשך פיטורין
      ימית | 29/03/2017 08:56

      בהמשך לשאלתי מאתמול , קיבלתי היום זימון לשימוע

      התנהלות לקויה עם טעויות מקצועיות וחוסר התאמה מבחינה מקצועית

      איך אפשר לא לעשות טעויות לאחר שבוע עבודה ?

      ומה אני צריכה לעשות עכשיו ? להגיע לשימוע ?

      • ניתן לפטר עובד לאחר שבוע?
        עו"ד צילה ניהוז | 29/03/2017 09:23

        ימית שלום,
        בית הדין קבע שגם לעובד בתקופה קצרה כזו יש זכות לשימוע, בכדי שידע מה עליו לתקן לפעמים הבאות.

        אם הבנתי נכון, פוטרת ולאחר שהודיעו לך על פיטורייך זומנת לשימוע?
        אם אכן כך הדבר, על פניו השימוע לא תקין, שכן השימוע צריך להיות לפני שמתקבלת החלטה אם לפטר או לא.
        אם טרם הודיעו לך על פיטורייך וזומנת לשימוע, מציעה שתלכי לשימוע ותקליטי אותו.

        ייתכן שקיימת לך עילת תביעה. לאור תקופת העבודה הקצרה עולה שאלת הכדאיות.

        לרשותך בכל שאלה נוספת,

        בברכה,

        צילה ניהוז, עו"ד
        מנהלת פורום דיני עבודה

        שמעון בן חמו 35/5, ירושלים
        טל': 073-7319465; מייל: tzila.n@gmail.com