שינוי הרכב החתימות באופן חד צדדי

  • שינוי הרכב החתימות
    גלי | 27/03/2017 19:17

    לי ולבעלי היה ח"ן בנק משותף בהרכב חתימות שנינו ביחד וכל אחד לחוד. הוא הוציא 120.000 ש"ח במזומן וחסם את החשבון ל-2 חתימות. האם הבנק מורשה לבצע פעולה כזאת ללא הסכמתי ולהודיע לי על כך בדיעבד?

    • שינוי הרכב החתימות באופן חד צדדי
      עו"ד אבי זילברפלד | 27/03/2017 22:09

      שלום רב,

      כעיקרון, משיכת הכסף חוקית, באשר מספיקה חתימה אחת.
      עם זאת, בעבר הצלחתי לשכנע את ביהמ"ש שכאשר הפעולה מהווה ריקון החשבון, ושונה מהותית משאר הפעולות שהיו בחשבון עד אז, הרי שהבנק הפר את חובת הזהירות שלו כאשר לא וידא עם בת הזוג שהיא מסכימה לפעולה החריגה.

      ביחס לשינוי זכויות החתימה - מדובר בהסכם בין הצדדים, וכל הצדדים חייבים לאשרו.

      שמחתי להיות לעזר,

      בכבוד רב,

      זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
      מנהל פורום בנקאות

      "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
      טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il

      • שינוי הרכב החתימות באופן חד צדדי
        גלי | 27/03/2017 23:22

        תודה על תשובתך, יש לי שאלה נוספת ברשותך, הוא לא רוקן את החשבון אבל גרם לנזק בחשבון משמכר חלק מתיק ני"ע והפעולה נעשתה יומיים לפני שהגיש תביעת גירושין לבית דין רבני. אני מתקזזת עכשיו ללא ריבית והצמדה. יחד עם זאת מרגע החסימה החשבון עדיין חסום ל-2 חתימות ואין אפשרות לפעול בו ורק עכשיו התקבלה החלטה שיפוטית לחלקו בינינו. האם גם במצב כזה ובשיהוי רב מאז הפעולה נעשתה ואחרי החלטה שיפוטית, יש לי סיכוי לתביעה מול הבנק על הנזקים שנגרמו לי? למיטב זכרוני התקשרתי אז לבנק ישראל ונאמר לי שזה חוקי.

        • המשך תשובה
          עו"ד אבי זילברפלד | 28/03/2017 21:24

          שלום רב,

          מפנייתך הנוספת אני סבור כי הוא לא שינה את הרכב החתימות, כפי שניתן היה להבין מפהייתך הראשונה, אלא פשוט הודיע לבנק שאתם בסכסוך. במצב של סכסוך בין השותפים לחשבון, הבנק רשאי להקפיא פעילות בחשבון ללא חתימת שני השותפים ביחד.

          שמחתי להיות לעזר,

          בכבוד רב,

          זילברפלד אבי, עו"ד ונוטריון
          מנהל פורום בנקאות

          "בית הלפיד", רח' בן גוריון 34, ר"ג
          טל: 03-5753443, מייל: zilber-a@zahav.net.il