זכויות דייר

  • זכויות דייר בתוכנית תמ"א 38
    אבי תור | 27/03/2017 15:15

    מה זכויותי של דייר בבניין בו יש 4 דירות קומת קרקע קטנה בבעלות דייר 1 וכל 3 האחרות בבעלות אדם אחר כולל הגג, באופן שלו יש יותר מ- 80% מהזכויות בבניין.

    האחרון מגיש בקשת חיזוק והרחבה לבניין בתוספת 2.5 קומות באופן שהדייר למטה נאלץ לפנות הבית שלו לצורך ביצוע התמ"א, החיזוק נעשה בתוך קירותיו ואינו מקבל כל תוספת לדירתו ואף לא ממ"ד שנבנה לכל דירות הבניין הקיימות והחדשות. מה הן זכויותיו במיוחד אם בעבר נחתם הסכם בין השניים כי כל זכויות הבנייה יהיו של בעל 3 הדירות אולם לא הוזכר שזה כולל זכויות תמ"א 38?

    תודה

    • זכויות דייר
      עו"ד אילן הלוי | 02/04/2017 14:18

      שלום רב!

      ראשית אקדים אומר כי רצוי שתתיעץ בפגישה מסודרת עם עורך דין.
      תחילה אתעלם ממה שכתבת בסוף השאלה.
      חמאחר והפרויקט הוא של תמא 38 אז די ברוב הקבוע בחוק כדי שניתן יהיה
      להגיש תביעה כנגד מי שלא חתם על ההסכם לאכוף עליו את הוראותיו.
      מהחוק אינו מבחין ואינו שולל אפשרות חמי שמחזיק בעצמו השמונים
      אחוזים מהדירות להתקשר בהסכם ולנסות ולאכפו על היתר
      מה כן- במקרה כזה המפקחת תקשיב היטב לטענות הקיפוח.
      יודגש כי הכוח שיש לאותם בעלים אינו כדי לקפח את יתר בעלי הדירות.
      אם תראה שיש קיפוח אז יקשיבו לטענותיך. במיוחד במצב כמו שתיארת.

      לגבי ההתחייבות שלך לתת זכויות בניה בגג לאותם בעלים - צריך לקרוא
      וללמוד היטב מה כתוב שם. אם זו התחייבות ישנה גם אני בספק אם היא חלה
      על זכויות מכוח תמא 38. אבל רצוי שתראה לעורך דין בדיוק מה נכתב ומ היה
      הרקע לכך.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

    • זכויות דייר בתוכנית תמ"א 38
      אבי תור | 02/04/2017 14:52

      שלום עו"ד אילן הלוי

      א. תודה והערכה על הפורום ועל המענה.

      ב. לא הבנתי מאיזה חלק בשאלתי התעלמת ומדוע.

      ג. ההסכם נחתם רק לפני כ שנתיים. מדובר בהסכם פשרה בין בעלי הדירה הקטנה לבין מבקש התמ"א היום. אלא שמדובר בהסכם שהושג ע"י עוה"ד שייצג את בעלי הדירה הקטנה ושכיום מייצג את מבקשי התמ"א נגד לקוחותיו כך שיש לבטח קיפוח לכאורה. בנוסף בעלי הדירה הקטנה לא העלו כלל בדעתם, וגם אף אחד לא העלה זאת, שכוונת הויתור היא גם לתמ"א כך שעל פניו מדובר בחוסר תו"ל.

      ד. תוכנית התמ"א הראשונית הוגשה לעירייה ואח"כ הוגשה תוכנית מתוקנת ומקפחת. לכן באיזה שלב ניתן לפנות למפקחת בטענת קיפוח? האם אפשר כבר לפני הדיון בועדה או שמא רק אחריו. אבל לאחר דיון והחלטה הערר הוא לועדת הערר המחוזית. לא כן.

      אודה על הבהרתך.

      • זכויות דייר בתמא 38
        עו"ד אילן הלוי | 02/04/2017 16:35

        היי אבי

        לא התעלמתי משום חלק בשאלה. רק חילקתי את התשובה לשני שלבים. האחת - בהתעלם מהמסמך עליו חתמתם והשני בהתחשב בו (ומבלי שקראתי אותו ומבי שאני יוד את כל נסיבות חתימתו).

        עניתי כי להבנתי לא ניתן לקפח אותכם כבעלי דירה בבנין גם אם יש אותם בעלים את הרוב של 80% מבעלי הדירות וכו'. הרוב אינו נותן אור ירוק לקיפוח.

        אם הוא הגיש כבר בקשה להיתר בניה אני ממליץ להגיש מיידית התנגדות ולשים לב שאתה לא חורג ממסגרת הזמנים. העיריה אמורה להתיחס רק לנימוקי התנגדות תכנוניים. אבל טענה למשל שאין לכם ממ"ד היא טענה שהם ישמעו. יש ערים שרק מסיבה זאת יכולים לדחות את הבקשה להיתר. מכל מקום אני ממליץ להלחם בשלב זה עד הסוף כולל בוועדת ערר אם יהיה צורך.

        רק לאחר שתתקבל החלטת וועדה בתנאים (ובכפוף לכך שלא הגשת לגביה ערר שטרם נדון) הוא יכול להגיש נגדך תביעה שתדון בפני המפקחת על המקרקעין. שם תוכל להעלות את כל טענותיך הקיניניות. אני מניח כי בגלל שאותם בעלים הכתיב למעשה את תנאי ההסכם לאחרים - המפקחת תבדוק היטב שאין בהסכם זה משום קיפוח של האחרים.

        בברכה,

        אילן הלוי, עו"ד
        מנהל פורום תמ"א 38

        שד' שאול המלך 8, ת"א
        נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com