תגובה

  • קבלת שימוע 4 חודשים לפני סיום ההתמחות
    ענבר | 27/03/2017 12:30

    שלום, אשמח לקבל עזרה והכוונה.
    אני נמצאת במשרד בו אני מתמחה 10 חודשים- חודשיים טרום התמחות ו 8 חודשים התמחות. אני אמורה לסיים את ההתמחות באוגוסט.
    המשרד הוא תובעני ואני נאלצת להישאר שעות מטורפות (מעל 12 שעות), אני עובדת קשה ובגדול עושה את מה שאומרים לי בלי תלונות. יש לי עומס בלתי יתואר מבחינת משימות, עורכי הדין נותנים עוד ועוד משימות ומטבע הדברים אני לא מספיקה את הכל. אבל ההשתדלות שלי היא עצומה, אני מגיעה, עובדת מאוד קשה ועושה עבודה טובה (באמת טובה!)
    אתמול יצא שפשלתי במשהו שנורא נורא עיצבן את הבוס- באמת משהו פעוט. וכמובן שלא עשיתי זאת בכוונה וכמובן שתיקנתי את טעותי. באותו היום אתמול קיבלתי מכתב שימוע שהסיבות שרשומות בו הן:
    חוסר שביעות רצון כללית מתפקודך, חוסר מקצועיות, אי עמידה בזמנים במטלות שנמסרו לביצוע.
    את הכל אני יכולה להפריח- דרך מיילים, משימות שבוצעו, התכתבויות ווטצאפ עם הבוס, ועם עורכי דין אחרים. יצא לי לשחוח עם עורכי דין אחרים על השימוע שקיבלתי כולם היו בשוק.
    אני עוברת עוול במקום העבודה הזה, הגיע עורך דין חדש בנובמבר האחרון שאני לא מוצאת חן בעיניו בלשון המעטה. אותו עורך דין נכנס להנהלה וכעת הוא אחראי מתמחים- ההתנקלות שלו בי מתבטאת בכך שאני לא יוצאת לדיונים בכלל (אני 10 חודשים במשרד ומעולם לא יצאתי לדיון) בעוד שמתמחים חדשים שהגיעו לפני חודשיים יצאו ל 10 ויותר דיונים. אני מקבלת הרבה יותר משימות מהמתמחים האחרים, רק אני נשלחת לשליחויות בטאבו ובמיסוי.
    למרות הכל אני בולעת את הצפרדע ועושה את מה שמבקשים בלי להתלונן, עוזרת למתמחים החדשים בהתאקלמות ומדריכה אותם ומלמדת אותם. כנראה שזה לא עזר וקיבלתי שימוע על כלום ושום דבר - 4 חודשים לפני סיום ההתמחות שלי.
    לא היו שום סימנים מקדימים לכך, לא היה שום אי שביעות רצון מלבד הפשלה הקטנה שנורא נורא הכעיסה את הבוס שלי.
    יש לי מיילים, יש לי עו''ד שעובדים במשרד, לקוחות של המשרד, שיחות ווטצאפ, דוח נוכחות שמראה את השעות המטורפות שאני עובדת- יש לי הוכחות.
    אבל אני במלכוד- כי להם יש כח.
    מה לעשות מכאן? למי עלי לפנות? אני באמת עולה על המוקד ונענשת בגלל עניין פרסונלי בלבד.

    • תגובה
      שרית | 09/04/2017 16:37

      היי, ברוכה הבאה למועדון. ככה זה בקהילה שלנו. לדעתי, הייתי נלחמת על חפותי ומגיעה אפילו עם עו"ד לשימוע ! ממש ככה. ואם צריך גם לדרוש פיצוי על הנזקים שיגרום לך המשרד. בההצלחה וחג שמח.