היטל השבחה על נכס ירושה

  • דיני ירושה
    מירי מסורי | 23/03/2017 19:22

    אנחנו שלושה אחים .יש ברשותינו צו ירושה מאושר ע"י רשם הירושות . כל אחד מאתנו קיבל נכסים וגם חשבון בנק שבו אנו אמורים להתחלק שווה בשווה. בצוואה כתוב שהחובות שחלים על הנכסים יקוזזו מחשבון הבנק. אחד האחים ברר לגבי חובות על נכס ומצא שיש לשלם עבור היטל השבחה על הנכס שקיבל . האם היטל ההשבחה נקרא חוב ? והאם הוא יכול להשתמש בכסף שבבנק על מנת לשלם את היטל ההשבחה ואח"כ להתחלק בכסף שנשאר בבנק לשלושה ?. ..

    • היטל השבחה על נכס ירושה
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 26/03/2017 14:45

      שלום מירי,

      חסרים פרטים עובדתיים כמו גם עיון בנוסח המדוייק של הצוואה, על מנת להשיב לשאלתך.

      בעיקר נשאלת השאלה מכח מה קיימת חבות בהיטל השבחה.
      ככל שהחבות נובעת העסקה קודמת/בניה של המורישים, מדובר בחוב החל על הנכס.
      מומלץ לבדוק את מצב החובות לכל נכס ונכס לפני חלוקת הכספים.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • המשך
        מירי | 27/03/2017 08:19

        עו"ד שלום רב, בהמשך לתשובתך כי חסר פרטים .אני מציינת כי אין חובות על הנכסים שחולקו שווה בשווה . פרט לאדמה  פרטית שקיבלו רק שני היורשים מתוך שלושה .שכרגע אין שום תוכניות לבניה עליה .בבדיקה בעירייה אחד האחים ביקש לדעת אם יש היטל השבחה לשלם ... כל זה על מנת להוציא כספים מחשבון הבנק . השאלה היא האם מבחינה משפטית אדם שמקבל ירושה יכול עוד לדרוש כסף על נכס שכרגע לא בנוי ולא מתוכנן ..ולשלם מס של היטל השבחה ? האם במקרה הספציפי הזה זה נקרא חוב ? תודה על תשובתך !!

        • המשך
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 27/03/2017 09:21

          היטל השבחה משולם רק בעת מימוש ההשבחה - כלומר בעת מכירת הנכס או קבלת היתר בניה.
          במצב אותו את מתארת נראה שאין חוב של היטל השבחה של המורישים.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com