מחלוקת על הקצאה

  • מחלוקת על הקצאה בתמ"א פינוי בינוי
    אלי | 26/03/2017 11:16

    בביתנו 8 דירות. התארגנו 6 דיירים לביצוע תמ"א פינוי בינוי, 2 התנגדו. בתכנית החדשה יש דירות עם חזית דרומית וחזית צפונית. המסכימים חתמו על חוזים עם הקבלן ובחוזה שלנו בחרנו וחתמנו על דירה דרומית, עקב מצב בריאות של אשתי ושלי. כעת 2 המתנגדים דורשים להצטרף ולבטל את ההתנגדות, ובתנאי לכך הם דורשים חילופי דירות לרבות המרת הדירה שבחרנו בדירה צפונית. יתר הדיירים מסכימים להם. האם אנו נחשבים סרבנים? ואם נדרוש הגרלה מחדש של כל הדירות, האם אז ניחשב לסרבנים?

    • מחלוקת על הקצאה
      עו"ד אילן הלוי | 26/03/2017 21:22

      שלום אלי

      בדרך כלל משתדלים לשמר על כיווני האויר המקוריים בחלוקת הדירות החדשות. בכל מקרה אם אתם חתמתם והוקצתה לכם דירה מסוימת אני לא רואה איך היזם מקצה לאחר את אותה דירה. זו קודם כל בעיה שהיזם צריך לפתור.
      הגרלה מחדש של כל הדירות זה גם פתרון אבל במקומם כרגע לא הייתי מציע דבר. פשוט תגידו שאתם נשארים עם מה שחתמתם עליו.
      אם אתם רואים כי הבעיה לא נפתרה על ידי היזם אני מציע כי תתיעצו עם עורך דין שילווה אותכם.
      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com