אלימות בעקבות התגרות בלתי פוסקת

  • אלימות בעקבות התגרות והשפלות בלתי פוסקות
    אמיר | 23/03/2017 20:30

    שלום רב

    האם יש הגנה מסויימת לאזרח שהרים יד על אזרח אחר לאחר שזה התגרה בו?
    האם יש איסור כלשהו להקניט אזרח בשעה שהוא כבר במצב כעס?

    לפעמים נראה כי תמיד האשם הוא זה שהרים יד למרות שמישהו אחר מציק לו ללא הפסקה.

    אשמח לשמוע מה דעתכם
    תודה מראש

    • אלימות בעקבות התגרות בלתי פוסקת
      עו"ד אמיר מורשתי | 26/03/2017 07:50

      אמיר יקר, קינטור מצד הקרבן בתכוף למעשה המתה- מהווה הגנה מפני עבירת הרצח ( אך עדיין הנאשם יועמד לדין בעבירה חמורה של הריגה).
      בנוסף, קינטור מצד הקרבן,  עלול לשלול את האפשרות מהקרבן להתגונן מפני התקיפה כנגדו- שכן הוא יחשב כמי שהביא בהתנהגותו הפסולה לתקיפה כנגדו תוך שהוא צופה מראש את האפשרות שיותקף בעקבות הקינטור.
      לבסוף, סעיף 40ט (7) לחוק העונשין הדן בקביעת מתחם הענישה ההולם לביצוע העבירה- קובע במפורש, כי בקביעת המתחם הרלוונטי למעשים על בית המשפט להתחשב ב " יכולתו של הנאשם להימנע מהמעשה ומידת השליטה שלו על מעשהו, לרבות עקב התגרות של נפגע העבירה".
      מכאן, אמנם התגרות בפוגע לא מתירה לפוגע לעשות דין עצמי ולהכות את המתגרה- אך יש בה כדי להקל משמעותית בעונשו ויש לה אף השלכות בנוגע לאחריותו הפלילית של המקנטר שעה שהוא מעוניין להשיב מכות  לפוגע.
      מקווה שהייתי לך לעזר
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il