היום התייעצנו עם מומחה אחר, שאמר שלדעתו הניתוח היה מיותר מראש וחבל שעשינו אותו. האם זו רשלנות?

  • המנתח הטעה אותנו
    ליאת | 22/03/2017 17:55

    בננו בן השלוש עבר לפני חודשיים ניתוח כפתורים באוזניים, באופן פרטי, ומאז סובל מדלקות קשות וירידה בשמיעה. היום התייעצנו עם מומחה אף אוזן גרון אחר שאמר לנו, שלדעתו הניתוח היה מיותר מראש וחבל שעשינו אותו. המנתח אמר לנו בזמנו שחייבים לעשות את הניתוח ושזה ניתוח פשוט מאד בלי סיבוכים. האם זו רשלנות?

    • היום התייעצנו עם מומחה אחר, שאמר שלדעתו הניתוח היה מיותר מראש וחבל שעשינו אותו. האם זו רשלנות?

      רופא שלא הסביר למנותח את הסיכונים הכרוכים בניתוח, את שיעורי ההצלחה הנמוכים בו לאור נתוניו של המטופל ואת החלופות הטיפוליות הקיימות – הוא רופא שהתרשל והפר את חוק זכויות החולה. במידה ונגרם נזק מן הניתוח - כבמקרה המתואר- קמה לכם עילת תביעה.

      בשנת 1996 נחקק חוק זכויות החולה הקובע, כי לא יינתן טיפול רפואי למטופל אלא אם כן נתן לכך המטופל "הסכמה מדעת" לניתוח- הסכמה שניתנה רק לאחר שהמטפל נתן למטופל את כל מידע רפואי הדרוש לו, באורח סביר, כדי לגבש החלטה מושכלת. על מידע זה לכלול  :
      1.הסבר על מצבו הרפואי של המטופל  (דיאגנוזה) והפרוגנוזה הצפויה לו אם לא יטופל.
      2. תיאור הטיפול המוצע – ובמקרה זה תיאור הניתוח,    מטרתו , מידת התועלת הצפויה ממנו וסיכויי הצלחתו.
      3. פירוט הסיכונים הכרוכים בטיפול המוצע.
      4. סיכויים וסיכונים של טיפולים רפואיים חלופיים או של  העדר טיפול רפואי.

      במקרה שלכם – היות ומדובר בקטין – המידע המלא צריך להימסר לכם, ההורים, מוקדם ככל האפשר ולאחר שהמנתח ווידא כי הבנתם אותו.

      במידה ולא הייתם מודעים לסיכוני הניתוח, לעובדה כי איננו חיוני ולסיכויי הצלחתו המעטים – הרי שגם אם הסכמתם טכנית לניתוח בחתימה על "טופס הסכמה" - אין המדובר ב"הסכמה מדעת" שהרי ניתנה מבלי שנמסר לכם מידע חיוני.

      במקרה זה קמה לכם עילת תביעה הן בשל התרשלות המנתח באי קבלת הסכמתכם כדין (שאם לא כן הייתם נמנעים מהניתוח והנזק היה נחסך) והן בעילה של פגיעה באוטונומיה שלכם לקבל החלטות הנוגעות לבנכם.

      אשמח לסייע בכל שאלה נוספת,

      אורלי הרמן, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הנדיב 31, זכרון יעקב
      טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com