נזקים בבית משותף

  • נזקי דוד שמש
    lalaland | 22/03/2017 07:27

    הנני גרה בקומה א' בבית משותף בן 3 קומות. השכן בקומת הגג התלונן זו הפעם השנייה תוך חצי שנה על נזילה מהדוד שלי שגורמת לו לדבריו נזקים בקירות הפנימיים שלו. בפעם הראשונה הוא תיקן ללא ידיעתי את הדוד שלי וביקש על כך כסף ואת הנזקים שנגרמו לו מהדוד לדבריו תיקן בעצמו לטענתו. בפעם השניה נהג כדין סגר את הברז הראשי בביתי ואז הבאתי מומחה שאישר נזילה מאטם ותיקן. גם פה שלח לי תמונות של נזקי מים בקיר הדרומי של ביתו.  יש לציין כי בפעם הראשונה שהייתי בביתו שמתי לב שבקירות שלו היו סדק אופקי בין הגג והקיר , סדקים אלכסוניים וגם סדק אנכי די גדול. כאשר מסתכלים לעבר דירתו מבחוץ רואים כתם וגם סדקים  אחד מהם באזור הגג. לבית המשותף יריעות ביטומן על הגג אך האחריות על הקירות שנתן המשפץ כבר פגה לפני שנתיים לפחות. מה עושים במקרה הזה? על מי האחריות למעטפת הבניין ומה עלי לעשות כדי להיות מכוסה מבחינת החוק האם הוא צריך להוכיח שיש קשר בין הדוד שלי והנזקים שלו. תודה

    • נזקים בבית משותף
      עו"ד אלעד וייסטוך | 23/03/2017 15:52

      שלום וברכה,

      ככל ומדובר בליקוי שנגרם משטח הדירה שלך האחריות על כך היא שלך.

      ככל ומדובר בליקוי הנובע משטחים משותפים האחריות היא על ועד הבית.

      אני מציע לכם לפנות לועד הבית ולדרוש שיממנו מומחה על מנת לבדוק מהו מקור הליקויים.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il