האם דיני חוזים חלים על הסכם תמ"א?

  • האם דיני חוזים חלים גם על חוזה תמ"א ?
    בארי | 18/03/2017 15:59

    לפני 3 שנים נבחר עו"ד דיירים בשם זבולון לצורך פרוייקט תמא 38/2 והייה אדריכל שאירגן את העניינים בשם מזורס. לא נאספו 78% ומשום מה התפרק הרעיון העו"ד זבולון של (דיירים) הכפיש באספה מספר דיירים שלא רוצים .ואז נוצרה שנאה בין הדיירים ומתח .. וכנראה אותו יזם לא התאים למארגן והכל התפצץ. .אני ראיתי זה מייד ביטלתי את הייפוי כוח שלי לזבולון . שוב בשנה שעברה אותו אדריכל מתקשר בואו בואו דיירים ,קווי בנייה התרחבו ויש תוכניות יותר טובות . התאספו ושוב אותו עו"ד זבולון מתייצב ועורך חוזה שוב עם יזם חדש . בעיני לא מצא חן התנהלות של העו"ד זבולון  . וראיתי חד משמעי כי אותו עו"ד דואג רק " יאללה תחתמו" כי שכרו מותנה עם חתימה של ה-80 % חתימות. הוא החתים את הדיירים בלי להגיש להם אפילו יום קודם את הנספחים לעיון . והדיירים חתמו. גם כש דיירים שאלו וכתבו לו שאלות על החוזה שהוא ערך לא ענה כלל. בקיצור אותו עו"ד עם BIAS מופרז לטובת היזם .

    אני הסרתי לו את ייפוי כוח כש התנפצה העסקה עם יזם הראשון. בעצם עו"ד זה אין לו ייפוי כוח ממני וגם לא מעוניינת לתת בו שום אימון לעסקה החדשה עם היזם החדש. השאלה היא האם היזם יכול לכפות עלי אותו חוזה שנערך ע"י אותו זבולון ?. אני לא עו"ד אבל כאן נראה לי שלמפקחת לא תהייה סמכות לכפות עלי חוזה של עו"ד שנחתם ללא ייפוי כוח מצידי לאותו זבולון .אני מעוניינת בתמ"א ולהצטרף לתמ"א אבל עם חוזה שיקנה לי זכויות שמצאתי לנכון שזבולון החמיץ. חוזה חדש על פי התנאים שלי ,שלא יפגעו כלל בשאר הדיירים ובתמורה אשר עליה חתמו .השאלה : לערוך חוזה חדש שלי בלי שיפגע בדיירים שכבר חתמו דורש לצערי יותר מאמץ ומצפון וכסף מאשר השקיע זבולון . זבולון אף העתיק חוזה ברובו מהאינטרנט ללא הרבה מחשבה.

    הרי לעו"ד זה ( זבולון) , הסרתי ייפוי כוח : מה אומרים דיני חוזים ?. האם אותו חוזה שערך זבולון עם עו"ד של היזם עם ( סעיף להביא אותי לפני מפקחת בכלל טופס ???. כאן זה כבר לא עניין של תמ"א ... זה עניין של ערכים וחוזים """

    תודה : מי ישלם עו"ד שלי ?. אני בינתיים משקיעה כי אני לא ארצה חלילה לפגוע ברצון הדיירים התמימים , וגם אזלו כוחותי להסביר להם על תנאים משופרים ... הרי הם רואים אותי רק " סרבנית" כמו שזבולון כינה אותנו כבר עם היזם הראשון שכלל לא התאים לקבוצה .

    • האם דיני חוזים חלים על הסכם תמ"א?
      עו"ד אילן הלוי | 22/03/2017 07:45

      שלום בארי

      חוק החוזים וא חלק כללי המסדיר את נושא ההתקשרות בין הצדדים להסכם. ככזה בודאי שהוא חל גם על הסכם תמ"א.

      אבל נראה לי שזו לא היתה השאלה הנכונה מבחינתך.

      לפי מה שאני מבין מהשאלה - עורך הדין לא חותם על הסכם התמ"א מכוח יפוי הכוח של הבעלים אלא מחתים אותם באופן ישיר על ההסכם.

      חוק המקרקעין (חיזוק..) קובע כי במקרה של תמ"א 38/2 ובמידה וחתמו על ההסכם רוב של 80% מבעלי הדירות המחזיקים ב- 80% מהרכוש המשותף אזי ניתן בתנאים מסוימים לכוף את הוראות ההסכם גם על מי שלא חתם.

      לגבי עורך הדין - איני יכול להצדיק התנהלות כפי שתארת. מצד שני - הבחירה אם לחתום או לא על ההסכם היא אישית ואני מניח כי כולם אנשים בגירים ומבינים על מה חתמו.
      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com