משקיע בפרויקט תמ"א 38

  • משקיע בפרוייקט תמא 38
    יובל | 17/03/2017 17:18

    שלום רב- בכוונתי להשקיע כספים בפרוייקט תמא 38 המתבצע בראשון לציון. אני חותם על הסכם מול חברה יזמית שמבצעת את התמא בו אני משקיע כ-500,000 שח בפרוייקט בתמורה לחלק מהרווחים. החברה טוענת שאין אפשרות לשעבד או לרשום משכנתא על הקרקע מכיוון שיש בנק מלווה לפרוייקט והוא יסרב. כיצד אני יכול להגן על עצמי? האם משכון הזכויות החוזיות של החברה בפרוייקט ברשם החברות וערבות אישית של בעלי החברה זה פתרון טוב?תודה

    • משקיע בפרויקט תמ"א 38
      עו"ד אילן הלוי | 21/03/2017 11:18

      היי יובל

      ראשית - אם אתה משקיע 500,000 ש"ח בפרויקט אני ממליץ כי תשקיע עוד קצת ותתיעץ בצורה מסודרת עם עורך דין.

      בקצרה ובאופן לא ממצה - אם יש בנק מלווה אז לא ניתן לרשום לזכותך משכנתא או שעבוד. ערבות אישית זה טוב מכלום אבל אם החברה נופלת ואיתה בעלי המניות אז כנראה גם הערבות האישית לא תהיה שווה הרבה. מציע שבנוסף תעשה מולם הסכם לרכישת דירה במחיר מופחת. אבל שוב אני מבקש כי תתיעץ באופן פרטני עם עו"ד שיקרא את החומר ויתן לך המלצה ורעיונות.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com