שיפוץ דירת עמידר

  • דירת עמידר
    מלי | 17/03/2017 08:22

    שלום רב,

    אני דיירת עמידר שנים ארוכות.

    הדירה שאני גרה בה חייבת שיפוץ מיידי.

    הבנתי שאני יכולה להגיש בקשה לבית המשפט ורק דרכם עם צו להורות לעמידר לשפץ את הדירה.

    השאלות שלי הן:

    1. באיזה בית משפט אני מגישה את התביעה?

    2. חוץ מבקשה לשפץ את הדירה אני רוצה לתבוע אותם על עוגמת נפש.

    האם אני יכולה באותו מעמד להגיש גם תביעה על עוגמת נפש? או שזה בכלל בבית משפט לתביעות קטנות?

    אודה לתשובה.

    • שיפוץ דירת עמידר
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/03/2017 15:54

      שלום מלי,
      על פי חוק חייבות חברות הדיור הציבורי לבצע את התיקונים בפריטים המנויים להלן ככל שלא ניתן להשתמש בהם שימוש סביר:
      צנרת מים קרים וחמים,
      צנרת ביוב (לא כולל סתימות),
      דוד חימום (חשמל או דוד שמש, כולל קולטים),
      לוח חשמל,
      חיווט חשמל,
      דלת כניסה,
      חלון חיצוני – נעילה לא תקינה או חלון לא יציב (לא כולל שמשות ולא כולל איטום חלונות),
      מרצפות פגומות, שבורות, שקועות או חסרות, אריחים בקירות או ברצפת חדרי רחצה ושירותים פגומים או חסרים,
      איטום סדקים ומרווחים בין כיור מטבח לשיש, בין החרסינה לבין משטח השיש או מרצפות,
      איטום סדקים ותיקונם בגג ובקירות,
      פגמים ביציבות מעקות, סורגים מסתורי כביסה, מחיצות ודלתות פנימיות.

      עליך לפנות בדרישה (בכתב) לעמידר ועל פי החוק על עמידר להשיב לך בתוך 30 יום ולהתחיל בתיקונים בתוך 60 יום ממועד פנייתך ולסיימם בתוך זמן סביר.

      קיימת חובת השתתפות של הדיירים בהוצאות השיפוץ.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com