ניהול תביעת רשלנות רפואית לאחר התפטרות מייצג

  • עו"ד לרשלנות רפואית שהתפטר לאחר 8 שנות מהלך תביעה
    דוד | 15/03/2017 11:20

    שלום

    הנני סובל קשות מנזק נוירולוגי [דיסטוניה ועוויתות] ונזק קשה למפרק הלסת [דלקת פרקים ניוונית]  כתוצאה משימוש חד פעמי בכדור פסיכיאטרי [כעיקרון החזק ביותר מבחינת פוטנציאל הנזק הנוירולוגי שהוא גורם ע"ס מידע רפואי]
    הניתן לחולים כרוניים, ושניתן לי ע"י פסיכיאטר אשר הגיע לביתי לפני כ-14 שנה ורשם את התרופה שלא בצדק על סמך אבחנה שגויה ורשלנית. מדובר ברופא צעיר ומתמחה שאוטוטו סיים את התמחותו, ועל כן הנני במהלך תביעה משפטית כנגד קופח כללית וביה"ח שלוותה.

    כרגע ישנם כ-6 חוות דעת [פסיכיאטריות ונוירולוגיות] כאשר 3 מתוכן מצדדות בי ובנזק שנגרם לי, ו-3 יוצאות כנגד הנזק אך לא מצדדות חד משמעית במתן התרופה.

    היום נערך דיון נוסף בבית המשפט שלא בנוכחותי אלא בנוכחות אימי ועורך דיני, [בו הוחלט ע"י השופט למנות מומחה נוירולוגי נוסף וכנראה גם מומחה פה ולסת מטעם בית המשפט] במהלכו לפתע קם עורך דיני והחליט לפתע שהוא מתפטר מייצוגו ללא כל הסבר מספק או סיבה הגיונית, וכאשר נשאל "מדוע??" ע"י אימי, בחר בטענה "שהוא מרים ידיים מן התיק" והחליט כי אינו מעוניין להמשיך לייצג אותנו. והדבר נראה דיי תמוהה. אימי קיבלה את הבשורה המרה בעצב רב וניסתה לשכנעו אך ללא הועיל, ולכן בכתה ביציאתה מבית המשפט כאשר שוחחה עימי בטלפון.

    ראוי לציין כי אנו מצויים עימו בהסכם שכר טרחת תשלום באחוזים [33%] במידה ויפסק פיצוי [כל זאת לאחר ניסיון גישור מטעם הנתבעים בו הוצע סכום פיצוי אמנם לא מבוטל אך עדיין נמוך לטעמנו בהתייחס למידת הנזק הבלתי הפיך שנגרם לשארית חיי] ולכן עורך דיני החליט שאין ברצונו לבקש שכר טרחה נוספת עבור שירותו במשך כל השנים שחלפו, אך כעת כשאנו הכי זקוקים לו בגין מצבנו הכלכלי העגום, אנו נמצאים במצב של חוסר אונים מוחלט ולא יודעים כיצד להמשיך הלאה ומה לעשות? וללא ידיעה לאיזה עו"ד לפנות?? והאם קיימים עורכי דין נוספים העובדים בשכר טרחת אחוזים בסיום המשפט? ואם כן אין ניתן להגיע אליהם?? [אותו עו"ד הופנה אלינו בזמנו ע"י עיתונאית שערכה כתבה בנוגע למקרה המצער שלי, ומחיפוש בגוגל לא נמצאו על ידי בינתיים עורכי דין נוספים מסוג זה] האם מישהו יכול לסייע בנושא?? אנו נודה ונעריך זאת מאוד!

    כמו כן שאלה נוספת אותה חשוב לנו לשאול היא: מה קורה עם התביעה כאשר אין עורך דין המייצג אותנו? האם לאחר זמן מה, התביעה מתיישנת ונגנזת/נסגרת? ואם כן בכמה זמן מדובר?

    אימי ואני נודה מאוד לתגובות, סיוע ומענה! הן ממנהלי הפורום או מגורמים נוספים שיכולים להגיב, ונעריך זאת מאוד כיוון שאנו כרגע מצויים בחוסר אונים מוחלט כיצד להמשיך הלאה.

    • ניהול תביעת רשלנות רפואית לאחר התפטרות מייצג

      שלום רב,
      מנסיבות המקרה נראה כי התפטרות עורך הדין - שנעשתה לדבריך במהלך הדיון - נעשתה באישורו של השופט הדן בתיק.
      מובן כי לא מומלץ לנהל עצמאית תביעת רשלנות רפואית הדורשת ידע וניסיון משפטי ורפואי כאחד.
      מרבית עורכי הדין המתמחים בתביעות רשלנות רפואית אינם גובים שכר מראש אלא באחוזים מתוך הפיצוי המתקבל בסופו של יום - אם יזכה התובע בתביעתו בין במסגרת פסק דין ובין במסגרת הסכם פשרה.
      מומלץ כי תפנה בהקדם לייצוג משפטי חדש ותקפיד לבקש מבית המשפט ארכה לצורך כך (אשר יתכן וכבר ניתנה לך במהלך הדיון, עם התפטרות עוה"ד).

      אורלי הרמן, עו"ד
      מנהלת פורום רשלנות רפואית

      הנדיב 31, זכרון יעקב
      טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com

      • עו"ד הרמן המון תודה על המענה. רק שאלה נוספת ברשותך
        דוד | 16/03/2017 13:38

        שאלתי הנוספת היא: כמה זמן עומד לרשותי לאחר הארכה על מנת למצוא ייצוג משפטי חדש?  ומה קורה עם התביעה בזמן הזה שעדיין לא נמצא עורך דין? תודה

        • המשך

          יש להניח כי השופט הגדיר בפרוטוקול תאריך שעד אליו אמור המייצג החדש בתיק להגיש לבית המשפט הודעה על קבלת ייצוג. עורך הדין יגיש כל הליך הנדרש לטעמו בתיק - לרבות בקשה למתן ארכה, בקשות והתנגדויות חדשות.
          עד למועד זה ממתינה התביעה להמשך טיפול. סביר להניח שכל ההחלטות בעניין זה מופיעות בפרוטוקול הדיון האחרון.

          אורלי הרמן, עו"ד
          מנהלת פורום רשלנות רפואית

          הנדיב 31, זכרון יעקב
          טל': 04-6344221; מייל: hermanorly@gmail.com

          • שוב תודה רבה על המענה! וברשותך שאלה אחת נוספת.
            דוד | 16/03/2017 14:18

            הבנתי. ישנו תאריך והוא ה-20 באפריל, השאלה היא מה קורה עם התיק לאחר תאריך זה במידה ולא יימצא עו"ד עד לתאריך זה?

            שאלה נוספת חשובה שברצוני לשאול היא האם מותר לבקש מן השופט מומחה מטעם בית המשפט ששיך לקופ"ח מכבי או מומחה בדימוס/מחוץ למערכת הרפואית, על מנת שייתן חוות דעת ניטרלית ואובייקטיבית?

            אני שואל כיוון ששלושת חוות הדעת שניתנו, 2 הן ע"י הנתבעת ו-1 ע"י פסיכיאטר מומחה מטעם בית המשפט, היו שייכים לרופאים אשר שייכים לקופ"ח כללית, כאשר הנתבעת העיקרית ובעצם היחידה שנותרה מן התביעה היא קופ"ח כללית.[עורך דיננו שלא בהתייעצות עימנו, אלא על דעת עצמו הסיר את הרופא הנתבע שנתן את התרופה כבר בתחילת התביעה ומסר לנו זאת כעצתו שלאחר מעשה]  ולכן האם זה פלא שאותם מומחים יצאו כנגד טיעוניי, סבלי ומידת הנזק שנגרמה לי כתוצאה מן השימוש בתרופה על הפעם הראשונה כאשר הם שייכים לקפות החולים אותה אני תובע?

            תודה