רימו אותי בעסקה

  • ביטול עסקת מצבות שהושגה בהטעיה/במרמה
    אילק | 16/03/2017 11:50

    שלום רב,לפני כשבועיים נפטר אבי, אחרי שלושה ימים התקשר אלי מישהו שהציג עצמו כחיים מבית העלמין (למנהל בית העלמין קוראים חיים ) ושהוא שולח את אבישי מהמצבות.  וכך הגיע אלי לבית קבלן מצבות בשם אבישי , אמר שהם הקבלן היחידי שעובדים בבית העלמין  וכו'...וכך השתכנעתי לסגירת הזמנת מצבה בסך 7000 ש"ח.נתתי מקדמה של 2000 ש"ח. בהמשך לאחר שיחה עם חיים האמיתי התברר שהוא לא שולח אף אחד (אסור לו) ושבכלל מדובר בנוכל ידוע בשם משה בנימין (שכבר ישב בכלא על עבירות מרמה של מצבות) ושהם עושים עבודות גרועות ולא מומלץ.ביטלתי את העיסקה כשבוע לאחר חתימתה , טענתי שהעיסקה הושגה ברמה ולא כשרה הוא מסרב להחזיר את כל המקדמה , רוצה לנכות 20% מעיסקה (בחוזה כתוב שביטול גורר קנס של 20% ).מבחינת עדויות:הקלטת השיחה המקורית הראשונה נמחקה לי.אבל יש לי שיחה מוקלטת במהלכה הוא מחליף את שמו 3 פעמים באותה שיחה.האם ה 20% זה חוקי? האם במקרה כזה ניתן להגיש תלונה במשטרה? האם העסקה חוקית בכלל?

    • רימו אותי בעסקה
      ליאור חאיק, עו"ד | 17/03/2017 11:32

      היי אילק,

      אפשר להגיש תלונה למשטרה על התחזות.

      אפשר להגיש תביעה קטנה לבית המשפט ולטעון טענות נזיקיות וחוזיות, כגון תרמית, עושק, הטעייה וכו', כשהסעד המרכזי הוא ביטול העסקה, השבת הכספים ששילמת וקבלת פיצוי.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com