מכירת דירה שנרכשה במס רכישה מופחת (נכה)

  • מכירת דירה שנרכשה במס רכישה מופחת (נכה)
    רוני | 15/03/2017 12:25

    שלום רב , ברשותי דירה שרכשתי ולפני כ-20 שנה ודירה נוספת שרכשתי לפני כשנה .את הדירה הנוספת שרכשתי לפני כשנה שילמתי מס רכישה מופחת (0.5 אחוז ) עקב היותי נכה .
    ברצוני לשאול במידה ואני מוכר את הדירה עוד כמה שנים האם אצתרך להשלים את מס הרכישה שכביכול קיבלתי כמעט בפטור בזמן המכירה ??בנוסף אחרי כמה זמן ניתן לקנות דירה נוספת  במס רכישה מופחת והאם אהיה מחוייב למכות את הדירה השנייה שלי כידי לזכות בהטבה זו ?

    • מכירת דירה שנרכשה במס רכישה מופחת (נכה)
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/03/2017 16:02

      שלום רוני,

      בעת מכירת הדירה לא תצטרך להחזיר את המס שלא שולם עקב קבלת הפטור החלקי.

      רכישת דירה בפטור חלקי ממס ניתנת לאדם עד פעמיים בחייו, כלומר תוכל לרכוש עוד דירה אחת במס מופחת. אבל יש לשים לב שעל הדירה לשמש למגורי הנכה עצמו.

      לא תהיה מחוייב למכור את הדירה השניה שלך, ככל שתוכיח שנרכשה למטרת מגורים ואף שמשה למגוריך במשך תקופה סבירה, ואם הדירה החדשה שתרכוש תשמש למגוריך.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • מס רכישה מופחת
        רוני | 15/03/2017 16:06

        תודה רבה על תשובתך המפורטת , רק דבר נוסף אחד , מהי תקופת זמן סבירה שאת מציינת ??כלומר מה טווח הזמן שאני אמור לגור בדירה עד שאהיה זכאי לקניית דירה נוספת במס רכישה מופחת ?

        • מס רכישה מופחת
          לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 15/03/2017 16:25

          אין הגדרה חוקית של תקופת הזמן.
          ברור שמספר חודשים לא יספיקו וכנראה אין צורך בעשרות שנים.
          העניין יבחן בהתאם לנסיבות וילקחו בחשבון גם נסיבות שגרמו לצורך לעבור בתוך מספר קטן של שנים.

          בברכה,

          לילך עתני, עו"ד
          מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

          בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
          טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com