שינוי פתחים בדירה בפרויקט תמ"א 38

  • שינוי הפתחים בדירתי עקב פרוייקט תמ״א בביניין.
    אסתר | 13/03/2017 23:01

    הביניין שבוא אני מתגוררת עובר תהליך תמ״א 38,לאחר שחתמנו על החוזה ,ועם התחלת העבודה היזם דורש מהדיירים ששינו בעבר את פתחי החלונות,להחזירם לפתחים המקוריים,בטענה שהעיריה מבקשת חזית אחידה,כמו כן הוא דורש מאיתנו שהשינוי בפתחים יהיה על חשבוננו.מאחר וסרבנו לשלם הוא הפסיק את עבודתו ודורש מאיתנו תשלום על העיכוב והפיגומים שנשארו.מה נכון לנו הדיירים לעשות?

    • שינוי פתחים בדירה בפרויקט תמ"א 38
      עו"ד אילן הלוי | 19/03/2017 08:47

      אסתר שלום

      אני מבין שבמהלך השנים נפתחו פתחי חלונות (או הורחבו מהגדול המקורי) ללא היתר בניה. במקרה כזה דרישת העיריה לחזית אחידה היא מובנת. נושא זה היה צריך לעלות במהלך המו"מ מול היזם על מנת שתבינו אילוץ זה ותסכמו מול היזם מי נושא בעלויות.

      כך שאת הפתחים יש לסגור בשל הדירה. לגבי התשלום - קצת מוזר לי שקבלן עוצר פרויקט בגלל דבר כזה שלא נשמע לי כל כך מהותי בהיקף הכספי שלו. תבדקו אולי יש לו צרות אחרות בגללן הפסיק את העבודה.
      מאוד ממליץ שתתיעצו עם עורך הדין שליווה אותכם בהסכם עצמו.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com