הסכם פשרה מול צד שלישי

  • הסכם פשרה עם צד ג וכיסוי הוצאות משפטיות של הנתבע
    לרי | 09/03/2017 20:20

    שלום רב,
    הגשתי תביעה לביהמ"ש לתביעות קטנות נגד צד X ובדיון הוא הודיע, שמעביר את התביעה לצד ג. אך כיוון שלא העביר הודעה לצד ג, נקבע מועד לדיון נוסף בנוכחות כל הצדדים. בינתיים צד ג פנה אליי בהצעה להגיע לפשרה איתו. אני חוששת לגבי זה שעקב כך שהתביעה המקורית הייתה נגד צד X והוא הכן שלח נציג לדיון, השתמש בשרותי עו"ד היוקרתי ע"מ להכין כתב הגנה, אז שאלה, במידה ונגיע לפשרה עם צד ג, האם צד X יכול לבוא אליי דרישת כיסוי ההוצאות האלה שלו לגבי סחר טירחת משרד עו"ד, שליחת נציג ושאר ההוצאות המשפטיות שלו? איך מבחינת החוק במקרה של הסכם פשרה עם צד ג ולא הנתבע המקורי, מתייחסים להוצאות של צד X שהעביר את התביעה לצד ג?

    • הסכם פשרה מול צד שלישי
      ליאור חאיק, עו"ד | 09/03/2017 20:32

      היי לרי,

      בעיקרון אין לך יריבות עם צד ג'. את תבעת את הנתבע והוא תבע את צד ג'. ביכולתם להגיע להסכם פשרה משולש שבו יוסכם שצד ג' ישלם לך את הסכום המוסכם, כך שבסופו של דבר לא יהיו לכל צד, כולל הנתבע, אף טענות ודרישות כלפי הצד השני.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • מי מכין את הסכם פשרה המשולש ומי חייב לחתום עליו
        לרי | 09/03/2017 20:58

        תודה רבה על התגובה המהירה. מי מכין את הסכם פשרה המשולש? צד ג צריך לפנות לנתבע ולבקש ממנו להתחייב שלא לדרוש ממני החזר על הוצאותיו, הוא יהיה חייב לציין זאת בכתב? אני הרי רוצה להיות בטוחה שהענין סגור מכל הבחינות. אני אבקש מצד ג להכין את ההסכם פשרה המשולש בחתימתם של הנתבע ושל הצד ג?! כי משיחה איתם הבנתי שהם לא מודעים לאפשרות הזאת.

        • כולם צריכים לחתום עליו. תדברו ביניכם.
          ליאור חאיק, עו"ד | 10/03/2017 10:16

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

          • אי תשלום הוצאות ע" הנתבעת למרות החלטת השופט
            לרי | 10/03/2017 11:32

            בבקשה,יש לי עוד שאלה. בדיון הקודם השופט פסק שעל הנתבעת לשלם לי את ההוצאות בגין ההתייצבותי לדיון(כאשר הנתבעת לא הודיעה על הדיון לצד ג והוא לא התייצב) בסך 300 ש"ח וישולמו עד 01.03.17 ללא קשר לתוצאות התיק העיקרי.
            עד היום הם לא שלמו לי כלום. ובהתייחס להצעת צד ג להגיע לפשרה, האם הכסף הזה עדיין מגיע לי? אם כן, איך זה אמור להתבצע, הרי התאריך כבר עבר. תודה מראש.

            • כן. אם לא שולם אפשר לפתוח תיק הוצאה לפועל
              ליאור חאיק, עו"ד | 11/03/2017 19:08

              ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

              בברכה,

              ליאור חאיק, עו"ד
              מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

              לוי אשכול 31, רחובות
              טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com