תוכן השיחה בין בעלך לעו"ד שלו חסויים...

  • הוצעת דיבה ע"י ב"כ הבעל במסגרת תביעת מזונות אישה
    פלונית | 10/03/2017 09:27

    בני זוג שנמצאים בהליכי גירושין.
    האישה הגישהתביעת מזונות נגד בעלה. בדיון שנקבע הבעל וב"כ לא התייצבו הגיעו לאחר שהאישה קיבלהפסק דיו בהעדר. כשעה לפני הדין האישה התקשרה לבדוק עם הבעל מגיע אך הבעל לא ענה. הבעל הגישה בקשה לביטול פסק שניתן בהעדר. במסגרת תשובת האישה לבקשת הביטול היא צלמה את מסך של המכשר הנייד כדי להוכיח לביהמש שיצרה איתו קשר. בצילום הופע שמו של ידידה הטוב של האישה שהיא מכירה אותו שנים לפני שהכירה את בעלה. הבעל אף מכיר אותו  יודע שנים שיש בניהם קשרי חברות בלבד.ואף מאמין לאישתו בעניים עצומות. ב"כ של הבעל שהיא מתנכלת באופן אישי לאישה...הגישה תגובה לבית משפט וטענה שהאישה מורדת ושלא מגיעה מזונות היא מנהלת רומן עם אותו בחור ששמו הופיע היא נואפת בוגדת וזה הוכח מתוך הצילום של מכשרה . וכך בעצם פגעה בשמה הטוב של האישה  ואף בעתידה המקצועי(שהתובעת הוסמכה לאחרונה גם כן עו"ד וחברה בלשכה  ). האישה שלחה לבעל את משכתבה ב"כ שלו ...הוא  וביקש להפגש עם האישה לשיחה בארבע עיניים כדי להסביר לה. בשיחה התנצל בפני אישתו שהדברים החמורים נכתבו ע"י העו"ד שלו מבלי שהתייעצה עמו. ואף ביקש ממני שהיא תעשה הכל שהדבר ימחקמהתגובה. האישה הקליטה את הבעל את כל השיחה שהוא מתנצל וגם שביקש מב"כ שתמחוק. האישה מאוד פגועה הגם שבעלה התנצל הנזק עדין שעשתה בכ"כ שלו עצום.
    מה ניתן לעשות כנגד ב"כ של הבעלה חוץ מתלונה בלשכה. האם אפשר להגיש תביעת דיבה נגד? קובלנה פלילת?
    אשמח לעזרה
    תודה רבה

    • תוכן השיחה בין בעלך לעו"ד שלו חסויים...
      פלוני | 10/03/2017 13:35

      התיאור שלך מאוד פשטני בעיני ולא מכיל המון פרטים מהותיים.
      בכל מקרה, מאחר ואת שואלת על לשון הרע:

      אז הוא לא חל על:
      סעיף 15.3. בחוק לשון הרע מנוסח כך:
      "הפרסום נעשה לשם הגנה על ענין אישי כשר של הנאשם או הנתבע, של האדם שאליו הופנה הפרסום או של מי שאותו אדם מעונין בו ענין אישי כשר;"
      והוא גם לא חל על: סעיף 15.8.
      "הפרסום היה בהגשת תלונה על הנפגע בענין שבו האדם שאליו הוגשה התלונה ממונה על הנפגע, מכוח דין או חוזה, או תלונה שהוגשה לרשות המוסמכת לקבל תלונות על הנפגע או לחקור בענין המשמש נושא התלונה; ואולם אין בהוראה זו כדי להקנות הגנה על פרסום אחר של התלונה, של דבר הגשתה או של תכנה."

      בכל מקרה, העו"ד עצמו כנראה שלא ממציא, אלא יש לו בסיס לכך.
      מספיק שהלקוח לא שלל את זה בשיחה ביניהם- אז העו"ד ישתמש בזה.
      זה לא עניין לקובלנה פלילית או לדיבה. זה כן עניין ללשון הרע בינך ולבעלך. אלא אם את חושבת שהעו"ד "מגדיל לעשות" בנוסף על מה שהוא מבין שמצופה ממנו כעו"ד של בעלך.

      בכל מקרה, העו"ד צריך להצדיק את השכ"ט שלו וכך מקובל בחוגים שלהם.

    • הוצעת דיבה ע"י ב"כ הבעל במסגרת תביעת מזונות אישה
      פלונית | 10/03/2017 14:48

      לא הבנתי את השורה התחתונה..האם זה כן מהווה לשון הרע נגד ב"כ הבעל?
      הבעל כן שלל בשיחה שהוא מאמין לאישה שלא בגדה והתנצל בפניה.

      • הוצעת לי את המילים מהפה
        הוצעה לעור | 15/03/2017 12:10

    • לשון הרע בגין דברים שנכתבו בכתבי טענות?
      עו"ד בן קרפל | 20/03/2017 13:14

      שלום רב,

      בחוק איסור לשון הרע ישנן 3 מערכות הגנה מרכזיות:

      השאלה שלך רלוונטית למערכת ההגנה שנקראת "פרסומים מותרים" ( סע' 13 לחוק) וביתר פירוט סע' 13(5) אשר קובע שכל דבר שנאמר ו/או נכתב במסגרת הליך משפטי מוגן מפני תביעת לשון הרע גם אם הדברים נאמרו ו/או נכתבו בזדון !!

      הלכת פואד ח'יר (רע"א 1104/07) , הרחיבה את ההגנה לכל מסמך אשר מוחלף במסגרת הליך משפטי וכמובן שתשובה לבקשה היא "מסמך שהוחלף במסגרת הליך משפטי".

      מכאן אנו למדים שגם אם ב"כ הבעל כתבה דברים נוראיים ושקריים בכתבי הטענות, לא ניתן לתבוע אותה לפי חוק איסור לשון הרע מכיוון והפרסום הנ"ל הינו מותר !!!!.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com