האם עובד שנגזר עליו מאסר זכאי לפיצויי פיטורין, כמו עובד רגיל שפוטר?

  • פיצויי פיטורין
    עמית | 09/03/2017 15:45

    האם עובד שנגזר עליו מאסר, ועליו לעזוב את מקום עבודתו בעקבות כניסתו לכלא זכאי לפיצויי פיטורין כמו עובד רגיל אשר פוטר ?

    • האם עובד שנגזר עליו מאסר זכאי לפיצויי פיטורין, כמו עובד רגיל שפוטר?
      עו"ד לילך אקרמן | 12/03/2017 10:01

      שלום רב
      קשה לענות מבלי לדעת את נסיבות הכניסה למאסר - על פניו מדובר בעובד שהתפטר שכן מסיבותיו של העובד הוא לא יכול להמשיך ולהגיע לעבודה הוא לא פוטר.
      בכל מקרה מה שנמצא בקופת הפיצוים שייך לעובד ויש לבחון האם מכוח הסכם קיבוצי/ צו הרחבה כלשהו הוא לא זכאי לפיצוי מלא.

      בברכה,

      לילך אקרמן, עו"ד

      מנהלת פורום דיני עבודה

      העמק 52, כפר יונה
      טל': 8833030 -077; מייל: lilachakerman@netvision.net.il