תגובה

  • האם ניתן לתבוע מבנה ציבורי של המדינה
    אנונימי | 07/03/2017 15:13

    שלום רציתי לברר לגבי עילת תביעה ייצוגית על מבנה ציבורי שמוחזק בידי המדינה בגין הפרה של חוק מתקני שתיה במקומות ציבורים. האם אתה חושב שיש עילה לנהל הליך מול המדינה?  הבנתי שמאוד קשה יש הרבה פטורים או לחולפין נותנים להם לתקן במיידי. אשמח לתשובה

    • תגובה
      יוגב | 11/03/2017 17:46

      שלום,
      מדינה יכולה לתקן את העוולות שלה והפרות תוך 90 ימים ואם לא תקינה אפשר לתבוע. רצוי להמנע מתביעה נגדה, כי זה כמו שציינת. קשה.
      בהצלחה

    • אי הצבת מתקני שתיי בבניין ציבורי
      עו"ד עמירם טפירו | 12/03/2017 11:27

      שלום וברכה,

      באופן עקרוני, מדובר בהפרה של חוק בניניים ציבוריים (מתקני שתייה למים צוננים)תשמ"ז - 1986.

      לרשות קיימות שתי הגנות מרכזיות - האחת הגנת החדילה - כלומר אם הרשות מודה ומתקנה היא פטורה ממתו פיצוי ביחס לנזקי העבר. והחריג השני, הינו חריג הפיקוח שקובע שלא ניתן להגיש תביעה ייצוגית כנגד רשות בגין הפעלה ו/או אי הפעלה של סמכות "פיקוחית" הנתונה לה.

      כמו כן, יש לבחון האם מדובר בעילה העומדת בתנאים המנויין בתוספת השנייה.

      בברכה,

      עמירם טפירו, עו"ד
      מנהל פורום תביעות ייצוגיות

      דרך מנחם בגין 7, רמת גן
      טל': 03-5243223; מייל: amiram@tab-law.co.il