סעף 13ח לחוק הנת הצרכן

  • חברת סלולר מחייבת תשלום בכרטיס אשראי בלבד
    עופרה | 06/03/2017 09:07

    בוקר טוב,
    חברת התקשורת סלולר שלי שאני נמצאת כמה שנים טובות פתאום הכריחה אותי לשלם בכרטיס אשראי בלבד את החשבון החודשי.

    עד לפני כחודש, הייתי נכנסת לחשבון שלי באתר החברה ומשלמת עם כרטיס האשראי הויזה נטען שלי, חודש בחודשו.

    לפני כחודש הודיעו לי שחובה עלי לספק להם "אמצעי תשלום אוטומטי" שהם יחביו לבד את כרטיס האשראי שלי, ולא שאני אשלם כל חודש כפי שהיה עד עכשיו מבלי להשאיר להם את הכרטיס לעשות בו שימוש שוטף ורק אחר כך לגלות כמה חייבו אותי...

    האם חברת הסלולר יכולה להכריח אתי למסור להם אמצעי תשלום בניגוד לרצוני?
    אני רוצה להמשיך לשלם כל חודש לבד מבלי להפקיד בידיהם את האפשרות לחייב אותי בהוראת קבע או לתת להם לחייב לי את הכרטיס אשראי לבד.
    הסברתי להם שגם אני לאיכולה לתת להם הוראת קבע או אמצעי תשלום קבוע, אלא לשלם כל פעם חודש בחודשו כשהחשבון מוכן באתר שלם, אבל הם מסרבים ומאיימים לנתק לי את הקווים...
    מה לעשות?

    • סעף 13ח לחוק הנת הצרכן
      משה . | 06/03/2017 16:05

      בעיקרון זה נוגד את סעיף 13ח לחוק הגנת הצרכן הייתי מציע לך לפנות לחברה בכתב תוך ציון סעיף 13ח לחוק הגנת הצרכן.
      ובאם הם לא יענו לדרישותך יקום לך עילה מכוח סעף 31א לחוק הגנת הצרכן ותהיו רשאים לתבוע 10,000 ש"ח
      כמובן לא לחלום לסכום הנ"ל, כי אין כמעט סיכוי שבית משפט יפסוק סכום זה  ואם הסכום יהיה 2000-3000 זה גם יהיה יפה לכזה מקרה

      • פניתי אליהם והם צחקו לי בפנים וניתקו את השיחה.
        עופרה | 07/03/2017 18:42

        שלום משה,
        פניתי לגולן טלקום חברת הסלולר והסברתי להם שהם מחוייבים לפי "חוק הגנת הצרכן" סעיף 13 ח' לאפשר לי לשלם באמצעות בנק הדואר ואו חשבונית.
        ולא לחייב אותי לתת להם "הרשאה לחיוב חשבון" באמצעות כרטיס אשראי, הוראת קבע או פייפאל כפי שהם מבקשים.
        והם סירבו וניתקו את הטלפון.
        אמרו לי אם לא אתן להם "הרשאה לחיוב חשבון" הם ינתקו לי את הקווים ולא אוכל אפילו להעביר אותם לחברה אחרת כמו הוט מובייל ששם דווקא יש לי קו שאני יכולה לשלם בבנק הדואר כל חודש בלי בעיה מבלי לתת להוט מוביל "הרשאה לחיוב חשבון".

    • האם חברה יכולה לחייב אותי לתת להם הוראת קבע?
      עו"ד אבי קיסוס | 08/03/2017 08:03

      כפי שציינו לפני, בהתאם להוראות חוק הגנת הצרכן חובה על החברה לאפשר לך לשלם בבנק הדואר במזומן או באמצעות כרטיס אשראי נטען (כפי שעשית עד היום).
      ניתן להגיש תלונה לנציבות תלונות הציבור במשרד התקשורת, או להגיש תביעה כפי שציינו לפני.

      בהצלחה,

      אבי קיסוס, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות

      כרכום 15/18, ספיר, ערבה תיכונה
      טל': 073-7274466; מייל: info@ayk.co.il

      • האם המחירים של חברות הסלולר בפיקוח?
        שאול | 08/03/2017 19:55

        סעיף 13ח לחוק הגנת הצרכן מתייחס רק לטובין או שירותים שמחיריהם מפוקחים. לכן אני חושב שהוא לא חל על חברות סלולר.