האם ניתן לתבוע על הודעה שנכתבה במסנג'ר ?

  • עזרה דחופה
    ליאת | 05/03/2017 17:30

    שלום. אבא שלי נעקץ "חוקית" ע"י איש מקצוע וההוא תבע אותו ובית המשפט קבע שעל אבא שלי לשלם לו... אבא שלי נאלץ לשלם ונסגר העניין.
    לפני כמה חודשים אבא שלי שלח הודעה פרטית במסנג׳ר לאשתו של העוקץ וכתב לה שבעלה גנב, היא לא הגיבה.
    כתבו לאבא שלי הודעה שרוצים לתבוע אותו על הוצאת דיבה בגלל מה שכתב.
    שאלתי היא האם אפשר לתבוע את אבא שלי על משפט שכתב בפרטי לאשתו? ההודעה לא נכתבה בפומבי ורק אשתו של הגנב ראתה את ההודעה.
    בבקשה אם אפשר לתשובה מהירה כי אבא שלי מבוגר ומאוד מאוד פוחד.

    • האם ניתן לתבוע על הודעה שנכתבה במסנג'ר ?
      עו"ד בן קרפל | 09/03/2017 19:23

      ליאת שלום רב,

      רכיב הפרסום מוגדר בסע' 2 לחוק איסור לשון הרע , סע' זה מגדיר מהו פרסום ומתי הוא מתגבש לכזה.

      כאשר הדברים מגיעים לאדם 1 זולת האדם הנפגע יסוד הפרסום מתגבש.

      כאשר אבא שלך שלח את הודעתו לאשתו של התובע הוא פרסם את הדברים על פי החוק, תשובתי היא כן ניתן לתבוע אותו , אך גם אם חלילה יתבע עומדות לו שלל הגנות על פי החוק.

      מקווה שהייתי לעזר,

      בברכה,

      בן קרפל, עו"ד
      מנהל פורום לשון הרע

      האשל 2, פארק העסקים קיסריה
      טלפון: 072-2221780; מייל: benkarpel@gmail.com