סיכוי קבלה להתמחות בגיל "מבוגר"

  • לימודי משפטים והתמחות בגיל מאוחר
    מתלבט | 06/07/2016 17:53

    אני בן 40 ורוצה לעשות שינוי קריירה ולעסוק בעריכת דין. השינוי הוא לא מסיבה כלכלית אלא כי מיציתי את התחום הקודם ואני מרגיש שיש לי תשוקה למקצוע עריכת הדין. פסיכומטרי עשיתי לפני 20 שנה והוא כבר לא תקף ואני לא יודע אם בא לי להתחיל לשפר בגרויות ולעשות פסיכומטרי כדי להתקבל לאוניברסיטה. הנושא של לימודים במכללה או אוניברסיטה כבר נלעס כאן וקראתי מה שכבר כתבו. העניין הוא שכולם כותבים שמי שלמד במכללה יהיה לו קשה להתקבל להתמחות במשרדים יוקרתיים. אבל מה לגבי משרדים לא יוקרתיים? בהנחה שהשיקול הכלכלי הוא לא העיקרי ואין לי בעיה לעבוד בשכר נמוך, האם בוגרי מכללות יכולים למצוא משרדים קטנים שיקבלו אותם להתמחות? כל חיי הייתי עצמאי וגם בתור עורך דין אני אהיה מעוניין לעסוק בצורה עצמאית לאחר קבלת הרישיון אז פחות משנה לי מה יהיו סיכויי הקבלה לעבודה במשרדים מובילים. אשמח לשמוע את חוות דעת והמלצות.

    • סיכוי קבלה להתמחות בגיל "מבוגר"
      עו"ד זיו ביגלמן | 24/10/2016 13:59

      כפי שקראת לבוגר מכללה צפויים קשיים מאוד גדולים להתקבל למשרדים הגדולים.
      יחד עם זאת, יש המון המון משרדי עורכי דין בשוק שמחפשים גם מתמחים ומן הסתם לא כולם עושים התמחות ב-20 או 30 המשרדים הגדולים.

      מי שמסיים לימודים במכללה בגיל 26-29 ויש לו ממוצע ציונים סביר פלוס כלומר מעל 82, לא אמורה להיות לו בעיה למצוא התמחות.

      הבעיה היא שהמשרדים מסתכלים גם על גיל המועמד ובעיקר המצב המשפחתי שלו שכן, ברור שלמי שיש משפחה יהיה קשה לו להתכלכל במהלך תקופת ההתמחות ואף משרד לא רוצה להעסיק מישהו שלמעשה נמצא בסיטואציה כזו, מה גם שברור כי ילדים ומשפחה יגרמו להעדרות מהמשרד וכאשר כל ההתמחות היא סה"כ שנה או שנה וחצי אז לכן יש עדיפות "לצעירים".

    • פסיכומטרי תקף בבר אילן ללא הגבלת זמן
      תהילה | 03/03/2017 02:53

      שווה לבדוק בת"א ובעברית מה המדיניות שלהם ומקסימום תלמד בבר אילן אם הציון שלך מספיק כי שם הוא לכל החיים!
      בהצלחה :-)