קבלת החלטות בית משותף

  • הרחקת יונים בבניין משותף
    יוסי טל | 27/02/2017 21:56

    שלום,
    לפני זמן מה כמה מחברי הועד בבניין יזמו רעיון של הרחקת יונים (רשתות ודוקרנים), ההחלטה "התקבלה" בוואטסאפ ובאתר אינטרנט המשרת את הועד אבל ללא אסיפת דיירים רשמית (באסיפה הקודמת הנושא נדחה ע"י רוב המשתתפים). למרות התנגדות של חלק מהדיירים הועד הזמין בעל מקצוע וביצע את ההתקנה, לאחר מכן שלח לכל הדיירים בקשה לתשלום.
    אנחנו ומספר דיירים נוספים לא מעוניינים לשלם כיוון שלא הייתה אסיפת דיירים מסודרת ולא נפלה ההחלטה ברוב מוחלט, בנוסף מצאתי את הדבר הבא מתוך האתר של האגודה לתרבות הדיור "בעיית יונים המקוננות בקיר החיצוני, לרבות בגג משותף, איננה נחשבת לליקוי ברכוש המשותף, אלא לתופעת טבע ועל פי הפסיקה המשפטית שאנו מכירים, כל הוצאה הקשורה בהתמודדות עם תופעה זו צריכה להיות ממומנת על ידי מי שמבקש לבצעה ולא על ידי חשבון כל בעלי הדירות."
    האם הדרישה שלנו לא לשלם עבור ההרחקת יונים צודקת? האם יש באמת פסיקה משפטית המבססת את הנ"ל?
    תודה מראש

    • קבלת החלטות בית משותף
      עו"ד אלעד וייסטוך | 27/02/2017 22:42

      יוסי שלום,

      ככל שההחלטה התקבלה בניגוד להחלטת האסיפה או תוך נסיון להתכחש למה שהוחלט בה, הרי שההחלטה אינה חוקית.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      • קבלת החלטות בבניין משותף
        יוסי טל | 27/02/2017 22:49

        תודה על התגובה המהירה, כמו שאמרתי הייתה ישיבת דיירים בה ההחלטה נדחתה ברוב קולות. בזמן יותר מאוחר אותם חברי ועד שלחו סקר  עבור אותו נושא באתר בו הם משתמשים, לא כל הדיירים הגיבו באותו סקר כיוון שלא החשיבו אותו למשהו רשמי, היה שם כביכול רוב יחסי ועל בסיס זה הוזמן הבעל מקצוע ונעשתה העבודה שהוזמנה על ידיהם (שוב מדגיש, לא הייתה אסיפת דיירים נוספת). האם נושא זה אמור להתקבל ברוב קולות? רוב מוחלט? האם ניתן לחייב דיירים לשלם על הרחקת יונים למרות שלא ביקשו (חלק מהדיירים כבר ביצעו הרחקה באופן פרטי)?
        תודה שוב.

        • קבלת החלטות בבניין משותף
          עו"ד אלעד וייסטוך | 28/02/2017 10:35

          יוסי שלום,

          אסיפת דיירים יכולה להחליט על הצבעה בדרך של סקר.

          השאלה האם הדיירים הבנו כי זוהי הצבעה מחייבת לכל דבר ועניין.

          ברוב ההחלטות המתקבלות בבית המשותף נדרש רוב רגיל של האסיפה.

          לעניות דעתי ככל שהיונים מפריעות מקננות על הגג המשותף והמטרד שנוצר נגרם לכלל הדיירים מדובר בהחלטה שרלוונטית לכלל בעלי הדירות.

          בברכה,

          אלעד וייסטוך, עו"ד
          מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

          השילוח 4, פתח תקווה
          טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

          • רוב מחייב עבור התקנת רשת ליונים
            ויקטור צוויג | 08/09/2018 13:51

            אצלנו בבניין יש מסתורי כביסה ורוב הדיירים בצד שלי אך לא כולם הצביעו על התקנת רשת.
            מאחר והמטרד אינו ברכוש המשותף האם אני יכול להתנגד לעצם התקנת הרשת ?
            לי הרשת מפריעה ומצטבר עליה לכלוך.

            תודה מראש

          • רוב מחייב עבור התקנת רשת ליונים
            ויקטור צוויג | 08/09/2018 14:00

            אצלנו בבניין יש מסתורי כביסה ורוב הדיירים בצד שלי אך לא כולם הצביעו על התקנת רשת.
            מאחר והמטרד אינו ברכוש המשותף האם אני יכול להתנגד לעצם התקנת הרשת ?
            לי הרשת מפריעה ומצטבר עליה לכלוך.

            תודה מראש

        • .

          ?.....