פגיעה ברכוש המשותף

  • באיזה אופן נפגע רכושי וערך הדירה שלי?
    אור | 25/02/2017 20:27

    לכבוד
    עורכי הדין.
    דייר הפנטהאוז (שהגג או חלק ממנו לא מוצמד לרכושו והינו משותף) בוקר אחד וללא כל אישור גם לא הנדסי, חצב בגג מדרגה בעומק של 22 ס"מ לאורך 1 מטר וברוחב 60 ס"מ . שלהבנתי החליש הגג והשלד ופגע בקונסטרוקציה של מבנה הגג, פגע בגג באופן בלתי הפיך, (מדגיש שאותו דייר חצב במקביל לדירה שעשת שיפוץ כללי ולכן החציבה צלחה) כדייר בקומת קרקע מה שחשוב לי, זה האפקט העקיף / הישיר העלול לפגוע בכיס שלי בעתיד בשל החציבה פנימה בעומק הגג, שאגב הדייר החוצב מתגורר מתחת כלומר הגג זה התקרה שלו בבית, מעשה תמוה.
    *והיה ומחר אני בוחר למכור את הדירה שלי ומגיע קונה שמבקש גילוי נאות על מצב הבניין, חובות, לקויים, מפגעים, תביעות במידה ויש, כדי לא להכנס למיטה חולה ובצדק, ברור לי שיכול להיות לחציבה אפקט גם משפטי בכל רגע וארוך טווח, מהקל לכבד.התמוטטות באותו קטע חציבה, סדקים, חדירת רטיבות קורוזייה והחלשה של מוטות הברזל, נזילות לדירות אחרות עוד .
    > מאחר והגג משותף, ונגרם נזק לרכוש המשותף -בשל הדייר החוצב. נשאלת השאלה עד כמה ובאיזה אופן זה משפיע והוריד את ערך הדירה שלי ? עם בכלל ?
    > מה חלקו ואחריותו של הדייר החוצב מבחינה משפטית ?
    > האם לעצם מעשה החציבה יש משמעות שונה עם הגג הוצמד לדירת הדייר החוצב או לא הוצמד ?
    לכל מידע אודה
    בכבוד רב

    • פגיעה ברכוש המשותף
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 26/02/2017 15:04

      שלום אור,

      ככל שנגרמה פגיעה ברכוש המשותף, עליכם לפנות לדייר בקומת הגג ולדרוש את תיקון הגג והשבת המצב לקדמותו.

      על מנת להוכיח פגיעה ברכוש המשותף נדרשת חוות דעתו של קוסטרוקטור (מהנדס בניה) ולא די בתחושות או בהבנות.

      ככל שהגג צמוד לדירת הדייר החוצב והוא איננו מאפשר בדיקתו ע"י מומחה תוכלו לבקש מביהמ"ש שימנה מומחה כאמור או שיתן צו שיורה לדייר לאפשר בדיקה של מומחה מטעמכם.

      על מנת לדעת אם וכיצד ירד ערך הדירה בעקבות החציבות יש לקבל הערכת שמאי מקרקעין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • לעו"ד לילך עתני. תודה רבה על ההתייחסות המפורטת
        אור | 26/02/2017 20:53

        בכבוד רב