תניית ביטול הסכם שכירות

  • ביטול חוזה שכירות
    טניה | 26/02/2017 11:35

    בחוזה השכירות שלי מופיע הסעיף הבא "לכל צד בהסכם זה זכות ביטול החוזה בהודעה מוקדמת של 60 יום מראש" ללא כל התניה נוספת.
    לפני שבוע הודעתי לבעל הבית כי אני מעוניינת לעזוב את הדירה בעוד 60 יום, הוא טוען כי אוכל לעזוב את הדירה רק במידה וכאשר אמצא דייר מחליף. האם יש צדק בדבריו? ובמידה ולא מה הן האפשרויות שעומדות בפני?

    • תניית ביטול הסכם שכירות
      עו"ד שחף גרוס | 01/03/2017 14:06

      טניה שלום,

      אם בהסכם הספציפי אין חיוב למצוא דייר חלופי, אלא למתן הודעה מוקדמת של 60 יום, אזי אין צדק בטענתו של המשכיר.
      כעיקרון, ככל שאין תניות אחרות בהסכם, בתום 60 יום תוכלי לפנות את הדירה מבלי שלמשכיר תהיה טענה כנגדך לעניין זה.

      בברכה,

      שחף גרוס, עו"ד
      מנהל פורום דיני חוזים

      התע"ש 20, כפר סבא
      טל': 09-7650420; מייל: shahaf@Lawgm.net