הוצאה לפועל ופשיטת רגל

  • שאלה
    יוגב | 21/02/2017 21:27

    היי,
    יש לי תיק בהוצאה לפועל ואין לי כמעט כסף. האם זה נכון שבמצב כזה יכולים להציע לי הליך של פשיטת רגל במקום ההוצאה לפועל?

    במידה ויש לי כסף רב אז לא יתנו לי פשיטת רגל?

    • הוצאה לפועל ופשיטת רגל
      עו"ד ענבל שטרן-טל | 23/02/2017 12:33

      יוגב שלום,

      על שאלתך אפשר להרצות לפחות כמה שבועות רצוף... :) היא כללית מדי ואין נתונים מספקים לכוון אותך לנתיב הנכון עבורך. תשובה צרה- יכולים להציע לך הכל, גם ללכת להליך פשיטת רגל, אבל לא בטוח שזהו ההליך המתאים לך והראוי ביותר עבורך.

      בגדול - מדובר בהליכים של מחיקת חובות, כאשר הוכח שאין לחייב כל אפשרות לשלם חובותיו. אם הינך בעל ממון או שיש לך נכסים הרשומים על שמך, לרבות קרנות השתלמות, רכב, נכס מקרקעין וכיו"ב, מציעה לך לנסות להגיע להסדר ולשלם חובותיך ללא צורך בהליך פשיטת רגל, שלו יתרונות רבים אך חסרונות גם. ככל שהינך לא מסוגל לשלם חובותיך, יש לבדוק התאמתך להליך פשיטת רגל או פתרונות מגוונים בהוצאה לפועל. אסור להקל בכך ראש וחשוב מאוד להסתייע בבעל מקצוע, בייחוד בהליך פשיטת רגל.

      בברכה,

      ענבל שטרן טל, עו"ד
      מנהלת פורום הוצאה לפועל

      החיטה 17/2, זכרון יעקב
      טל': 04-8328587; מייל: inbaltallaw@gmail.com