מיקרוטראומה / וועדה רפואית - לשכת שירות התעסוקה/נכות כללית

  • פטור מהתייצבות בלשכת התעסוקה במסגרת גמלת הבטחת הכנ
    דניאלה | 21/02/2017 16:58

    שלום,
    אני אקדמאית ועבדיתי בעבר במקצוע שלי שדרש הרבה עבודה על מחשב. כבר לא עובדת כחצי שנה עקב כאבים עזים ברגליים וידיים. לא יכולה להשתמש במחשב  עקב הכאבים בידיים וגם לא יכולה לבצע עבודות שדורשות עמידה על רגליים.
    הרופאים טרם מצאו אבחנה מדוייקת. הגשתי הבטחת הכנסה בתוספת אישור רפואי בו הרופא רשם שאינני מסוגלת לעבוד עקב כאבי פרקים ופירט איזה בדיקות ביצעתי. התקשרו אליי מביטוח הלאומי ואמרו שהרופא שלהם החליט שאני כן יכולה לעבוד אבל לא בעבודות פיזיות. אמרו לי להתייצב בלשכת התעסוקה.

    השאלה שלי האם ניתן ומומלץ להגיש ערעור ואולי להוסיף מכתב נוסף מהרופא עם פירוט כל ההגבלות שיש לי או ללשכת התעסוקה?
    החשש שלי שלא יאמינו לי בלשכה ויציעו עבודות שלא אוכל לבצע. האם במסגרת הבטחת הכנסה יציעו לי עבודות רק  לאקדמאיים? האם ניתן להגיע לוועדה רפואית ולהוכיח מה אני לא מסוגלת לבצע עקב הכאבים?

    אני לא זכאית לאבטלה ואת נכות טרם הגשתי. מחכה בתור לרופא מומחה נוסף בכדי בתקווה לקבוע אבחנה מדוייקת. האם יש קצבטות אחרות שאני זכאית לקבל?

    • מיקרוטראומה / וועדה רפואית - לשכת שירות התעסוקה/נכות כללית
      אורנה | 21/02/2017 21:46

      שלום לך,

      יש לבדוק זכאות להכרה במחלת מקצוע במסגרת מיקרוטראומה:

      https://goo.gl/P2LNWv

      עם ההרשמה בשירות התעסוקה, לידע את עובד/ת ההשמה, על מצב בריאותך.

      לבקש לעבור וועדה רפואית מטעמם, אשר תוכל לקבוע הפניה לעבודה המתאימה למצב בריאותך בלבד.

      אין מניעה במקביל להגיש תביעה לקצבת נכות, בה לציין כל בעיה רפואית ממנה את סובלת בגיבוי מסמכים רפואיים תומכים.

      ניתן להיעזר ללא עלות בהגשת התביעה לקצבת נכות כללית מתוך אתר כל זכות ב "יד מכוונת"

      בברכת בריאות ובהצלחה!