האם וכיצד ניתן להקדים דיון בביה"ד?

  • קביעת דיון בבית הדין לעבודה בחודש ספטמבר
    מוריס | 19/02/2017 15:57

    שלום רב,

    הגשתי ערעור על החלטה של ביטוח לאומי בתביעה לקצבת נכות כללית, ונמסר לי מהמוקד של בית הדין לעבודה שנקבע דיון בנושא בחודש ספטמבר (!!!), אצל רשמת. בכך למעשה נדחתה בקשה שלי לדיון דחוף (שהגשתי נוכח מצבי הנפשי והכלכלי ולאור העובדה שאין לי איך לקיים את עצמי כרגע), ובנוסף נמסר לי שבקשתי לדיון בדלתיים סגורות עדיין "בטיפול".

    ברצוני לשאול האם זה סביר שעלי להמתין שבעה חודשים כדי שהתיק יידון בבית המשפט, או שייתכן שהיה עלי לנסח את הבקשות שהגשתי באופן מפורט ומודגם יותר, עם אסמכתאות למצבי הכלכלי? אני לא מיוצג (סיוע משפטי אפילו לא שלחו לי זימון לעורך דין עדיין) והשתדלתי להתנסח כהלכה אבל לא בטוח שזה מספיק מבחינה משפטית.

    כמו כן האם מועד הדיון נקבע בסדר רץ בהתאם למועד הגשת הערעור, או שמקדישים מס' דקות לעיין בחוות הדעת הרפואיות לפני שקובעים מועד רחוק שכזה?

    אני נמצא בבעיה של ממש בעקבות ההחלטה הזאת. תודה מראש על העזרה, מוריס.

    • האם וכיצד ניתן להקדים דיון בביה"ד?
      עו"ד אפרים דה-האס | 21/02/2017 11:58

      שלום רב מוריס,
      מועדי הדיון בביה"ד נקבעים על-פי יומן ביה"ד, ולפי סדר הגשת הערעור/תביעה.

      לצערנו אכן יומן ביה"ד עמוס לעייפה, ודיונים שנקבעים לשבעה חודשים ממועד הגשת הערעור זה דבר שקורה. במיוחד כך בהתחשב פגרת הקיץ בה במהלך חודש וחצי לא מתקיימים דיונים.

      לגבי הבקשה להקדמת הדיון, נשאלת השאלה אם הגשת אותה במסגרת הגשת התובענה כולה, או כבקשה נפרדת. אם הגשת אותה יחד עם שאר החומר, אכן קיימת אפשרות שהיא לא נבחנה. במקרה כזה, באפשרותך להגיש כעת בקשה חדשה, נפרדת, שכותרתה 'בקשה להקדמת מועד דיון'. במקרה כזה מובטח לך שהבקשה תידון לגופה ולא 'תיעלם' בין שאר החומרים שכרגע לא נבחנים.

      עם זאת, עליך לזכור שעל אף קשייך, המצב שהנך מתאר דומה לרוב המערערים על ועדות רפואיות של המוסד. רובם ככולם במצב כלכלי ו/או רפואי בעייתי, ומטעם זה ביה"ד לא יאות בדרך כלל לבטל דיון לתובע/מערער אחר כדי להקדים דיון לאדם שמצבו דומה.

      לגבי הבקשה לדיון בדלתיים סגורות, מאחר ומדובר בדיון בפני רשם, זה בדרך כלל מתקיים אוטומטית כך, אם כי תלוי באיזה בית דין מדובר. בכל מקרה באפשרותך לחזור על בקשה זו גם בתחילת הדיון בפועל.

      בברכה,

      אפרים דה-האס, עו"ד
      מנהל פורום ביטוח לאומי

      בני חשמונאי 7, עטרת
      טל': 054-4581940; מייל:et@dh-law.co.il