הבטחת זכויות על דירה

  • העברת בעלות הדירה מההורים לבן הנשוי
    דורון | 21/02/2017 11:11

    שלום רב.
    אני ואשתי(אנחנו נשואים כמעט 11 שנים)מתגוררים בדירת הוריי(ולא משלמים להם שכר דירה).
    אשתי"לוחצת"שהדירה תהיה רשומה גם על שמה(מכיוון שהיא מתגוררת במרחק נסיעה של לפחות שעה ברכב ממשפחת המוצא שלה ולטענתה היא משלמת"מחיר"על זה שהסכימה להתרחק ממשפחתה ולגור איתי בדירת הוריי וגם כי"מי מבטיח לה שבעוד זמן מסויים אני או הוריי לא נראה לה את הדרך החוצה מהדירה כתוצאה מסיבות ונסיבות שונות).
    אבא שלי הציע פתרון-לרשום את הדירה על שמי בלבד(כי גם אני וגם ההורים שלי לא רוצים שאם היא תתגרש מימני אז חצי מהדירה יהיה שלה וגם כדי שלא תוכל לכפות עלי למכור את הדירה או להשכיר אותה לצורך קניית דירה אחרת או השכרת דירה אחרת באזור המגורים של משפחת המוצא שלה)אבל אני חושש שאם הדירה תהפוך להיות על שמי בלבד היא"תיעלב".יש פתרון משפטי אחר שיכול יהיה להניח את דעתה ובמקביל יבטל את החששות הנ"ל שלי ושל ההורים שלי?
    דרך אגב-בזמנו אבא שלי הציע שהדירה תהפוך להיות רשומה על שם הילדים שלי ושם אשתי(יש לנו 2 ילדים בגילאי 6,10).זה פתרון שיכול להיות רלוונטי?ואם כן-איך בדיוק?
    תודה.

    • הבטחת זכויות על דירה
      עו"ד אלעד וייסטוך | 21/02/2017 16:03

      דורון שלום,

      למצב שתיארת ישנם מספר פתרונות אפשריים.

      ניתן להעביר בעלות על שמכם תוך קביעת מנגנוני הגנה כגון הותרת הערת אזהרה על שם ההורים, חתימה על הסכם הלוואה לפיו במקרה של פרידה יש להחזיר את ההלוואה, וכן אפשרויות נוספות.

      האופציה האחרונה שהעלית אפשרית גם היא ויש לה יתרונות וחסרונות כשלעצמה.

      אני בטוח כי אם תפנו ליעוץ משפטי מסודר ניתן יהיה למצוא את הפתרון ההולם למצבכם.

      מקווה שתשובתי הייתה לך לעזר.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il