מס שבח ליניארי

  • חישוב מס שבח לאחר תקופת המעבר
    רון | 21/02/2017 09:39

    שלום ,איך מחושב מס השבח עבור מכירת דירה לאחר תקופת המעבר קרי 1.1.2018 עבור אדם שמוגדר "כמרובה דירות" (יש בבעלותי שתי דירות ) - האם החישוב הינו ליניארי ( עד 1.1.2014 פטור ממס שבח ) או שמה לאחר תקופת המעבר אין חישוב ליניארי ותשלום מס שבח הינו 25 אחוז על כל התקופה מיום רכישת הדירה שנרכשה בשנת 2000 ??

    • מס שבח ליניארי
      עו"ד אלעד וייסטוך | 21/02/2017 15:51

      רון שלום,

      הטבת החישוב הליניארי הנה אך ורק בתקופת המעבר.

      לאחר תקופת המעבר יחושב מס שבח בחישוב רגיל

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il

      • מכירה לאחר תקופת המעבר
        עו"ד אלעד וייסטוך | 22/02/2017 11:43

        בהמשך לשאלתך, בתקופת המעבר יבוצע החישוב הליניארי בהגבלה של מכירה עד 2 דירות ועד לגובה של 2.2m לדירה וכן הגבלות נוספות.

        לאחר תקופת המעבר יבוצע חישוב ליניארי רגיל ללא הגבלה על מחיר וכמות הדירות הנמכרות ככל שלא מדובר בעוסק.

        יש לציין כי כמובן שככל שמתרחקים מיום המעבר ההטבה הליניארית הולכת ופוחתת.

        מקווה שתשובתי הייתה לך לעזר.

        בברכה,

        אלעד וייסטוך, עו"ד
        מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

        השילוח 4, פתח תקווה
        טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il