אחריות ועד בית לנזילות

  • נזילות בבית משותף
    רייצל | 19/02/2017 12:17

    שלום, בדירת פנטהאוז שקניתי יש נזילות הן מהגג והן מקיר חיצוני לבנין. ועד בית טוען שעליי לפתור זאת מול הקבלן(בנין בן 14 שנה,ידוע לי כי הדיירים הקודמים לא דיווחו מעולם על נזילות) השאלה: 1. האם אחריות הטיפול העלות היא של וועד הבית? 2. האם כבעלת הדירה עליי לשלם 50% מהעלוליות גם כאשר מדובר ברכוש ציבורי? תודה רייצ'ל

    • אחריות ועד בית לנזילות
      עו"ד אלעד וייסטוך | 21/02/2017 12:32

      רייצ'ל שלום,

      במצב בו תמו תקופת הבדק והאחריות לנזילות ע"פ חוק מכר דירות, אין עוד עילה לכאורה לפנות לקבלן.

      במצב זה כאשר קיימים ליקוים שמקורם ברכוש המשותף כפי שציינת, האחריות לתקן זאת רובצת על ועד הבית כנציגות הבית המשותף.

      לאור האמור עלות התיקונים צריכה להיות מוטלת על הקופה המשותפת של הבניין ואם יש צורך לגבות סכומים נוספים מהדיירים יש לעשות כן.

      על ועד הבית לפנות למומחה שיאבחן מהו מקור הליקויים, כיצד יש לתקנם ומה העלות לכך.

      בהתאם לממצאים של המומחה כדאי לבדוק מדוע לא התגלו הליקויים עד היום ומי הגורם האחראי לכך. יתכן אף ותוכלו להשית את התביעה על חברת הביטוח במקרים מסוימים.

      מקווה שתשובתי הייתה לך לעזר.

      בברכה,

      אלעד וייסטוך, עו"ד
      מנהל פורום נדלן ודיני מקרקעין

      השילוח 4, פתח תקווה
      טל': 03-7217888; מייל: elad@weislaw.co.il