מה הזכויות שלנו אם חתמנו חוזה ובהמשך הבנק לא יאשר לנו משכנתא?

  • רכוש דירה בפרואקט חדש בתנאים 20% תשלום בחתימת חוזה
    ולנטינה | 18/02/2017 20:50

    אנחנו שוקלים לרכוש דירה בפרואקט חדש בתנאים 20% תשלום בחתימת חוזה ו 80% כחודש לפני האיכלוס. האיכלוס המשוער בעוד 20 חודש. יש לנו הון עצמי של כ-25% משווי הדירה.  היתרון של התנאי רכישה כזה הוא בכך שלא נאלץ לקחת משכנתא מייד אלא לשם שכירות בלבד עד לקראת האיכלוס. הבעיה היא בעלי לא עובד כעת ואנחנו לא יכולים לפנות לבנק כדי להבין האם נוכל לקבל משכנתא בסכום שאנחנו צריכים.  מה הזכויות שלנו אם חתמנו חוזה רכישה ובהמשך הבנק לא מאפשר משכנתא בסכום הנחוץ?  כמובן שאנחנו מקווים שהבעל יתחיל לעבוד בהקדם, אבל מצד שני פוחדים לקחת סיכוי ולקנות דירה הנתון. השיקול שלנו שאפילו אם תהיה בעיה בהמשך עם קבלת משכנתא מהבנק, אולי עדיין נרוויח משהו על עלייה במחיר של אותה הדירה בעוד יותר משנה.  ממש תודה על התשובה!

    • מה הזכויות שלנו אם חתמנו חוזה ובהמשך הבנק לא יאשר לנו משכנתא?
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 19/02/2017 15:07

      שלום ולנטינה,

      זוהי תשובה מהיבט המשפטי בלבד, ואין בה הבעת עמדה לעניין כדאיות כלכלית של המהלך.

      אם תחתמו על הסכם ולא תעמדו בתשלומים (כי לא תקבלו משכנתא), תמצאו במצב של הפרת חוזה.  במקרה כזה, הקבלן יהיה רשאי לבטל את ההסכם שחתם עמכם. במרבית המקרים נקבע בהסכם גם פיצוי אותו תצטרכו לשלם לקבלן, כך שההון העצמי שיש לכם היום עלול להצטמצם.

      אם הקבלן יאפשר העברת הזכויות לפני שהבניה תסתיים ולפני ששלמתם לו את מלוא התמורה (והוא לא בהכרח יסכים - יש לבדוק את נוסח הסכם המכר), תדרשו לשלם מס שבח בגין המכירה.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד

      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com