לפי תיאורך, אין לך כל אחריות לתאונה

  • אירוע שקרה לי השבוע
    רוי סנדרוביץ | 18/02/2017 17:44

    אז ככה, בשבוע שעבר ביום רביעי אני נוסע לי לתומי ברחובות תל אביב.
    בשלב מסוים הייתי צריך לפנות ימינה, אז חיפשתי את הפניה והיא די הייתה מוסתרת ( היה פקק מטורף שם או משהו ) אז קלטתי את הפניה מעט מאוחר מדי, וזה אילץ אותי לבלום קצת יותר חזק ובפתאומיות על מנת לנסות ולהשתלב ימינה.
    תוך כדי הבלימה אני כמובן מאותת ימינה ומסתכל במראות ויוצא ימינה בזהירות רבה.
    ממש שנייה אחרי שיצאתי ימינה היה מעבר חצייה וזקנה עברה בו, לכן זה אילץ אותי לעמוד במקום ולתת לה לעבור.
    ובאותו הרגע אני קולט אדם שרץ אלי ואומר לי "שומע, עמוד בצד בבקשה הבלימה שלך גרמה לתאונה בין רכבים מאחורה" - כלומר רכב נכנס ברכב כלשהוא עקב הבלימה שלי שהפתיעה אותו כנראה.
    חשוב לציין - הרכב שלי לא פגע באף רכב ולא נפגע מאף רכב!
    פה חשבתי עם עצמי כמה שניות והגעתי למסקנה שאני לא ממש קשור לתאונה אז פשוט המשכתי לסוע... לא עצרתי בצד.

    אז כמה שאלות:
    1. האם אני תאכלס אשם בתאונה הזאת? ואם כן עד איזה רמה? כלומר מה עונש המקסימלי שאני עלול לקבל מזה?
    2. האם עצם זה שהמשכתי לסוע ולא עצרתי בצד זאת עבירה כלשהיא?
    3. זה היה רכב צבאי, זה משנה?

    • לפי תיאורך, אין לך כל אחריות לתאונה
      חיים | 18/02/2017 20:22

      • אוקי תודה רבה רק שאלה אחרונה קטנה
        רוי סנדרוביץ | 18/02/2017 21:06

        עצם זה שהוא ביקש ממני לעצור בצד והחלטתי לסוע ולא לעצור בצד - האם יש כאן עבירה כלשהיא? האם אני מחויב לעצור בצד ולתת לו פרטים לא משנה אם אני אשם או לא? או שזאת זכותי המלאה לסוע לפי שיקול דעתי?

        • על פי פקורות התעבורה\ נהג חייב למסור פרטים
          חיים | 18/02/2017 21:41

          לכל אדם המבקש זאת (פרטי ביטוח) זה עדיין לא מההוה הודאה באשמה
          מה שהאיש יכול לעשות זה על פי מס' הרישוי לבקש את פרטי הרכב מהמשטרה, אך שישמעו את הסיבה, הוא לא יקבל

          • אז לדעתך אני יכול לישון בשקט בלילה בגדול?  לת
            רוי סנדרוביץ | 18/02/2017 22:54

          • סתם ככה? לא צריכים סיבה?
            רועי | 19/02/2017 14:28

            אני משער שצריכה להיות איזו סיבה מינימאלית לבקש פרטים?

            הרי אי אפשר סתם לגשת אלי בחניה להגיד שאני אשם באיזו פגיעה שבכלל לא ידעתי עליה ולדרוש שאתן פרטים.

            במקרה הזה כפי שהוא מתאר, לא היה שום מגע בינו לרכבים אחרים, לא הייתה איזו התנהגות חריגה בכביש ונראה לי מוזר שהוא יצטרך לעצור כי איזה זר אמר לו שהוא גרם לתאונה מאחורה והוא רוצה פרטים...

            (סתם דעתי האישית, אין לי ידע משפטי בנושא).

            • ראה סעיף 145 לת"ת
              חיים | 20/02/2017 11:29