חוקי כמו כל תלונת אזרח במדיה אחרת.

  • צילום עבירת חניה על ידי עוברי אורח
    שירן | 15/02/2017 11:34

    האם צילום עבירת חניה על ידי האפליקציות החדשות (capester) בעבירות חנייה, הינו חוקי?

    • חוקי כמו כל תלונת אזרח במדיה אחרת.
      אבי | 15/02/2017 12:41

      • המשך
        שירן | 15/02/2017 13:01

        האם קביל בבית משפט? וניתן לתת קנס על פי זה?

        • כן, מנסיון אישי כמתלונן
          אבי | 15/02/2017 13:36

          • המשך
            שירן | 15/02/2017 13:50

            קודם כל, תודה רבה.
            איזה יופי.
            ולא נדרשת להתייצב בבית משפט על צילום הסרטון?

             אתה מכיר פסק דין שדן בנושא?

            • זה לא היה סרטון אלא מכתב
              אבי | 15/02/2017 14:05

              מעבר לזאת, ישנו מיזם בשם "שומרי הדרך" (חפשי בגוגל) די דומה.
              שם אנו מצהירים כי אם נידרש, נגיע לבית המשפט לתת עדות.
              מתוך הדיווחים ששלחתי, כמה עשרות תורגמו לדוחות שנשלחו אל הנהגים.
              עדיין לא נדרשתי להגיע לבית המשפט.

              מסקרן אותי: למה את שואלת?

              • המשך
                שירן | 15/02/2017 14:27

                כי היה לי ויכוח עם מכר, לעניין ההצלחה של המיזמים האלו, כי אולי ייעשה בהם שימוש לרעה.

                טוב, וברגע שזה מכתב אז זה אחרת, ואם אפשר להעיד בבית משפט אז זה טוב.

                • שירן, צריך לעשות סדר בדברים שלך
                  חיים | 15/02/2017 14:39

                  1- מדובר בתלונת אזרח, לכן אין לו תוקף בעירייה
                  2- צילום עבירת תנועה ולאו דווקא עבירות חניה, ניתן להגיש במשטרה בלבד
                  3- אני לא מאמין שהמשטרה תטפל בתלונה אנונימית
                  4- נהג שנגדו מוגשת תלונה, יוזמן לחקירה קצרה במשטרה, יתכן ועל סמך הצילום יירשם לו דוח גם מבלי שיוזמן, בזה אני לא בטוח, אבל, אם הנהג הנילון לא יודה בעבירה ואפילו אם יש צילום, תמיד יוזמן המתלונן להעיד,
                  כל פעולה מעבר לזה תהיה בלתי מקובלת

                  • המשך
                    שירן | 15/02/2017 15:29

                    הי חיים, תודה.

                    פשוט קראנו שעיריית כפר סבא פועלת בשת"פ עם חברה כזו, שמצלמת עבירות חניית נכים (בצורה אנונימית) על ידי אנשים שיש להם את האפליקציה ואז הם שולחים את זה לעירייה שיכולה לקנוס את האנשים שחנו בחניית הנכים, על בסיס אותו צילום.

                    • קישור לכתבה בנושא
                      שירן | 15/02/2017 15:30

                      http://www.kfar-saba.muni.il/?CategoryID=255&ArticleID=8490

                    • שהעיריה תואיל בטובה ותראה היכן כתוב בחוק
                      חיים | 15/02/2017 15:35

                      או על איזה סעיף בחוק הפעולה הזו חוקית.
                      אם אני לא מודה באשמה, זכותי המלאה לחקור אותו בבית משפט אחרת יווצר מצב בו אנשים יתחילו לשלוח צילומים שעברו פוטושופ (אני למשל, מומחה בזה) כדי להתנקם

                    • לא הבנת את הכתבה, העיריה שילמה לחברה כסף
                      חיים | 15/02/2017 19:46

                      כדי לפתח את האפליקציה
                      העירייה, כדי לרשום דוח לנהג עבריין עקב תלונת אזרח, צריכה לקבל היתר בחוק דבר שאין לה כרגע

                      • משהו כללי ששמעתי בנושא
                        רועי | 16/02/2017 07:42

                        לא מומחה בנושא ולא בטוח על איזו אפליקציה מדובר, אבל לפחות באחת האפליקציות האלו, אמור להיות מנגנון שמונע את הבעיות שהעלת.

                        לפי מה שקראתי בעבר, מדובר באפליקציה שמפעילה בעצמה את המצלמה, הסרטים נחתמים בצורה דיגיטלית עם נתונים מסויימים (שעה, מיקום על פי GPS) ומועלים בצורה מאובטחת לשרת מסויים. בצורה כזו, זה אמור להיות אמין וללא שינויים.

                        שוב, מצטער שאני לא יכול להרחיב כי לא התעמקתי בזה אבל זה מה שאני זוכר לגבי אחת מהאפליקציות.

                      • אני חושבת שהבנתי נכון
                        שירן | 16/02/2017 16:56

                        אני חושבת שהבנתי די טוב. נרשם שם : שזה החל כפיילוט בעיריית כפר סבא...ושעבור כל דו"ח שיישלח הם אמורים לקבל איזה אחוז.
                        הטכנולוגיה הייחודית של אפליקציית Capester החלה כפיילוט בעיר כפר סבא והיא מאפשרת משלוח סרטוני וידאו אנונימיים המדווחים על תפיסת חניית נכים שלא כדין.

                        • כל מה שכתבת הוא בניגוד לחוק, כי
                          חיים | 16/02/2017 19:26

                          1- פקח שרושם דוח חייב להיות עובד העיריה ולא עובד קבלן
                          2- חברה חיצונית שתשלח דוחות, שוב, עובדי החברה אינם עובדי הרשות ולרשות מקומית אין סמכות לרשום דוחות ע"ס תלונות אזרח
                          3- לגבי צילום עבירות, יש פירוט על כל בפקודות התעבורה ובת"ת