תאונה בעת פניה שמאלה

  • תאונת דרכים
    ליאת אלוני | 14/02/2017 06:11

    שלום רב
    לפני חצי שנה הייתה לי תאונת דרכים עם רוכב אופנוע.
    נסעתי ברחוב הרצל ברמת גן ואותתי שמאלה כדי להכנס לחניה. הכביש היה עם קו הפרדה רצוף, מלבד קטע קטן שהפך למקווקו לצורך כניסה ויציאה מחניון הבניין, תוך כדי שהבטתי במראות וראיתי שהכביש פנוי פניתי שמאלה לפתע עקף אותי משמאל רוכב אופנוע והתנגש בי בצד השמאלי של הרכב. חשוב לציין שהאופנוע עקף בקו הפרדה רצוף.
    באותה עת לא היה לי ביטוח צד ג' על כן רוכב האופנוע תבע אותי בתביעות קטנות על הנזק שנגרם לו. מיותר לציין שגם לי נגרם נזק אך החלטתי שלא לתבוע. המשטרה חקרה את התיק פעמיים וגנזה אותו, היה לנו משפט שנדחה לעוד חצי שנה כי על הרוכב להביא את העדים שהיו לו.
    מה עליי לעשות? האם באמת אמצא אשמה?

    • תאונה בעת פניה שמאלה
      יעקבי | 14/02/2017 07:37

      שלום ליאת,
      נא עייני בתקנת תעבורה 61:
      61 . נתן נוהג רכב הנע בכביש אות כאמור בתקנה 60 , חייב כל נוהג רכב הבא בעקבותיו להאיט ולנהוג בזהירות ולעצור אם יש צורך בכך, כדי לאפשר לנוהג הרכב שלפניו לפנות, לסטות, להאיט או להיעצר - ללא הפרעה.

      שאלה: טרם פנייתך שמאלה האם אותתת?

      • תאונה בפנייה שמאלה
        ליאת אלוני | 14/02/2017 10:44

        כמובן שאותתי שמאלה, ופניתי מאוד בזהירות, הייתי עם ביתי בת ה 5 ברכב.
        שוטר שהגיע למקום התאונה אמר לי: לכי להגיש עדות בלב שלב, הוא אשם כי עקף במקום שאסור.
        אני לא יודעת מה העדים שלו יגידו שכן את התאונה עצמה לא ראו, ראו את הרוכב נפגע ונופל על הכביש.
        השופט רצה שנגיע לפשרה על אומדן הנזק שנגרם לו לאופנוע, אני לא הסכמתי כי אני כלל לא אשמה  הוא נהג בחוצפה ובחוסר זהירות על הכביש. שאלתי האם אכן שופט יכול להחליט שאני אשמה ולשלם לרוכב סכום כספי למרות שהמשטרה גנזה את התיק?

        • רמת המישכל של רוב שופטי ארצינו היא כל כך
          חיים | 14/02/2017 13:52

          נמוכה שקשה לדעת מה השופט יחליט במיוחד שמדובר בת"ק
          מספיק שרוכב האופנוע יופיע עם כיפה שחורה גדולה על ראשו, כדי שתוחייבי בדין
          אגב, על פי תיאורך, האשמה היא רק על רוכב האופנוע

          • תאונה בפנייה שמאלה
            ליאת אלוני | 14/02/2017 15:05

            הוא באמת הגיע למשפט עם כיפה שחורה שמכסה את כל ראשו!!!
            מרגישה שלא נעשה עימי צדק וחוששת מאוד מפני ההכרעה שתהיה.

            • הרגת אותי מצחוק, רק אציין שלא הייתי במשפט
              חיים | 14/02/2017 16:24

          • הערה
            יעקבי | 14/02/2017 16:13

            שלום חיים,
            אני מעריך אותך אך חייב להתנער מהכותרת שלך.
            מפנה אותך לספר איוב פרק ו' כ"ה.
            בברכה

            • יעקבי, ידידי היקר, לצערי לא אוכל להתנער מאמירתי
              חיים | 14/02/2017 16:29

              כלפי השופטים אשר את תוצאות שיפוטם ההזוי אנו רואים כמעט מדי יום

              • חיים היקר, אתה טועה
                אבי | 14/02/2017 16:55

                ויש להבדיל בין רמת משכל להחלטה שיפוטית.
                לכן, כדאי לך לחזור בך.

                • החלה שיפוטית שגויה נגרמת מרמה שכלית נמוכה
                  חיים | 14/02/2017 17:16

                  ולא, לא אחזור בי מדברי, אני לא מעריך חלק ניכר משופטי ישראל (עאלק, שופטים) אנו חיים במדינה חופשית בו לכל אדם מותר להביע את דעתו
                  החלטה שיפוטית שגויה יכולה לגרום נזק כספי רב לאחד הצדדים, שופט שאינו מסוגל או יכול לתת החלטה שיפוטית ראויה,(ועוד בשכר שהם מקבלים) שיחפש עבודה אחרת.
                  חלק מהשו(פ)טים הם עו"ד שכשלו במקצועם והישועה לפרנסתם באה ממנויים לשופטים

                  • ממש לא. ואין לי עניין להמשיך בנושא
                    אבי | 14/02/2017 17:18

                    • O K -אתה התחלת
                      חיים | 14/02/2017 17:47

          • הערה לחיים
            עו"ד דורון ויגלר | 14/02/2017 18:43

            חיים שלום,
            אבקשך לא להשתמש במילים מבזות ובוודאי לא מילים שמופנות לציבור שלם.
            בנוסף אנו כאן מנהלים פורום מכובד ואחת המטרות שלנו בין יתר המטרות היא "חינוך" הנהג הישראלי לתרבות נהיגה. אי לכך, עלינו לגלות דוגמא אישית.

            בברכה,

            דורון ויגלר, עו"ד
            מנהל פורום דיני תעבורה,

            מגדל ב.ס.ר 3, כנרת 5, בני-ברק
            נייד: 052-2501035; מייל: wiegler.law@gmail.com

            • מקבל את הערה, אך רציתי לציין בפני השואלת מה עלול
              חיים | 14/02/2017 22:04

              לקרות לה בבית משפט

            • תאונה בפנייה שמאלה
              ליאת אלוני | 14/02/2017 22:13

              שלום עו"ד יקר.
              אשמח לתגובתך לסיפורי.
              תודה

              • אגב, אם נגרם לך נזק, למה של תתבעי אותו גם את
                חיים | 14/02/2017 23:12

                לך יש יותר סיכוי לזכות בתביעה מאשר לרוכב האופנוע

              • האם אמצא אשמה בתאונה?
                עו"ד דורון ויגלר | 15/02/2017 13:11

                ליאת שלום,
                1- אינני יכול לקבוע האם תמצאי אשמה בתאונה או לא.
                2- קראתי את גרסתך אך אינני יודע מהי גרסת נהג הקטנוע?
                3- עפ"י הנתונים שמסרת יש לו אשם תורם לעניות דעתי ב 90% כי כפי שכתב כאן חברי לפורום יעקבי גם על נהג חלות חובות בפניה והכיצד זה הבטת במראה ולא ראית אותו?
                4- בכל אופן כל שאלתך קשורה לעניין הפיצוי על הנזק הרכושי כי להבנתי תיק התעבורה נגנז.
                5- ממליץ לך לנסות למצוא סתירות בעדויות של רוכב הקטנוע ושני עדיו.( בעת החקירה הנגדית שתערך על ידך)
                6- כמו כן, אינני יודע מה כתבת בכתב ההגנה?
                7- ממליץ לך לבוא עם דו"ח שמאי במידה וגם לרכב שלך נגרם נזק.(או מסמך על הצעה לתיקון) וזאת לנסות להגיע לתוצאה של קיזוז נזק בנזק.

                בברכה,

                דורון ויגלר, עו"ד
                מנהל פורום דיני תעבורה,

                מגדל ב.ס.ר 3, כנרת 5, בני-ברק
                נייד: 052-2501035; מייל: wiegler.law@gmail.com