מפרט טכני לדירה ישנה

  • מפרט הממכר (הדירה הישנה) ליזם בתמ"א 38/2
    פיינטוך | 12/02/2017 00:37

    האם חוק מכר דירות הדורש מקבלן צרוף לחוזה מכר מפרט דירה יחול גם על הדירה הישנה שמוכרים ליזם על מנת לבצע תמ"א 38/2  ??.

    בתמ"א הריסה , הדייר מוכר את הזכויות (הדירה) ליזם ולכן

    נראה לי שבעל הדירה חייב לעמוד על תיאור (המפרט) של הדירה הישנה לפני ההריסה.

    הדוד שלי קבל חוזה מהאדריכל שעומד לבצע תמ"א הריסה , ובחוזה יש נספח המתאר את הדירה הישנה אבל האדריכל  החסיר את 3 כיווני אויר שקיימים בדירה הישנה .

    הדוד שלי לא מעוניין לחתום כי התיכנון של הדירה החדשה מהווה רק 2 כיווני אוויר ולא 3 כפי שקיימים בישנה. הוא רוצה להתלונן לפני המפקחת . והוא דורש שבנספח של החוזה יהייה המפרט של  הדירה הישנה עם 3 כיווני האויר הקיימים. האדריכל בינתיים מתעלם גם מהמציאות הקיימת של 3 כיווני אוויר. זה חורה לדוד.

    כיצד ניתן להכין מפרט של הדירה הישנה ?. האם המפקחת תסתפק בשרתוט של הבניין הישן שמופיע בטאבו ?.

    או שצריך להכין תשריט חדש שיראה כי לדירה הישנה של דודי יש 3 כיווני אוויר בדירה שלו כיום.

    • מפרט טכני לדירה ישנה
      עו"ד אילן הלוי | 14/02/2017 23:33

      שלום רב!

      אין צורך לצרף מפרט של דירה ישנה. הרי הדירה הישנה נהרס. מה שחשוב הוא מפרט הדירה החדשה. הדוד שלך צריך לבדוק מה הוא מקבל ואם הוא מסכים או לא לכך. אין כל בעיה גם בפני המפקחת להראות כמה כיווני אויר היו בדירה החדשה. יש בפניה את תשרי הבית הקיים. בכל מקרה אני לא סבור שאיבדו של כיוון אויר הוא נימוק מספיק נגד ההסכם.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com