אחריות בגין נזילה

  • נזילה מהתקרה כתוצאה מסדקים מקיר חיצוני מי נושא
    עודד | 09/02/2017 20:32

    בעלות התיקון?

    שלום , לפני מס' חודשים רכשתי דירה יד שניה , חודשים לאחר מכן בחודש ספטמבר 2016 גיליתי כי יש נזילה המתרחשת אך ורק בימי הגשם, הנזילה כפי הנראה נובעת מקיר חיצוני בחזית הבניין כמטר מעל התקרה שלי ( לדייר מעליי אין אינסטלציה מעל מקום הנזילה) , סביר כי הסדקים נגרמו כתוצאה משיפוץ שביצע כנראה המוכר הקודם לדירה של הדייר מעליי. הנזילה בתקרה אצלי הינה כחצי מטר מהקיר החיצוני בגודל של 4 מ"ר , בתקרה אצלי קיימים קילופים בתקרה. דיברתי עם הוועד של הבנין שהשיב שקיר חיצוני אינו באחריות הוועד ובקופה אין כסף , הדייר מעליי אומר שהוא לא גרם לסדקים, אני חסר אונים ולא יודע של מי האחריות בתיקון הנזק , כמובן שרהיטים לא יכלתי להכניס לדירה ואני נאלץ לגור בשכירות. כמו כן אציין כי כבר במועד הרכישה שמתי לב לקילופים מהתקרה במקום הנזק, והמוכר לפי חוזה המכירה צבע את הדירה ומקום הנזק היה שוב קילופים וצבע בשנית, כמו כן לפי החוזה הוא אמור היה לדווח אם ידוע לו על ליקויים. פניתי גם אליו והוא אמר שהאחריות שלו לתיקון נזקים הינו עד למועד המכירה
     תודה לעונים

    • אחריות בגין נזילה
      עו"ד תומר ששון | 10/02/2017 17:02

      שלום עודד,

      במקרה הספציפי שלך הייתי ממליץ לקבל חוות דעת של מהנדס בנין או שמאי נזקים על מנת שיוכל להעריך באחריות מי הנזילה, האם בשכן מלמעלה או ממקור אחר, ככל והנזילה אכן מהשכן מלמעלה הרי שהאחריות עליו.
      אם לא יש לבחון באופן פרטני את החוזה שלך מול המשכיר.
      על פניו אם הסתיר ממך במכוון את הליקוי , הרי שגם לו יכולה להיות אחריות.

      בברכה,

      תומר ששון, עו"ד
      מנהל פורום דיני נזיקין

      שלומציון המלכה 18, ירושלים
      טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com

      • 1. האם איש מקצוע מתחום האיטום שבידו גם לבצע את
        עודד | 11/02/2017 12:16

        העבודה , יכול גם הוא לתת חוות דעת מקצועית להגשת תביעה להחזר כספי

        2. במידה ומקור הנזילה מקיר חיצוני , האם קיר חיצוני זה רכוש משותף ואז את התביעה ניתן להגיש כנגד הוועד ?

        3 בחוזה המכירה נאמר "המוכר מצהיר שככל הידוע לו אין מום או פגם נסתר בדירה, שאין בדירה רטיבות/נזילות , כמו כן המוכר מתחייב לצבוע את הדירה" - השאלה לכמה זמן תקף משפט של הצהרת המוכר שכן בסבירות גבוהה במקום הנזילה בתקרה הוא צבע פעם שנייה היות והיו קילופים גם לאחר הצביעה הראשונה, כמובן ברור לי שהוא ירצה גם הוא לתבוע את הוועד.
        4. הדרך להגשת תביעה הינה דרך בית משפט לתביעות קטנות? בית משפט השלום? רשם המקרקעין ? האגודה לתרבות הדיור? , מה הדרך המהירה ביותר שתטיב עימי?

        תודה מראש

        • המשך תשובה
          עו"ד תומר ששון | 14/02/2017 10:59

          מהנדס בנין יכול לקבוע גם את מקור הנזילה וגם את העלויות ועדיף להיעזר בו, גם לעניין האם מדובר ברכוש משותף.
          אם יוכח כי המשכיר הסתיר במכוון את נושא הרטיבות ניתן להטיל גם עליו אחריות.
          להערכתי הערכאה הנכונה בתביעה זו היא בית משפט שלום בו מצוי המקרקעין.

          בברכה,

          תומר ששון, עו"ד
          מנהל פורום דיני נזיקין

          שלומציון המלכה 18, ירושלים
          טל': 050-7947421; מייל: tomer3630@walla.com

          • 1. המשך 1. אם אני מביא איש מקצוע, האם הוא יכול לתת
            עודד | 19/02/2017 21:06

            גם חוות דעת מקצועית ? מה צריך לברר מבחינת הכשרתו המקצועית? כמובן שהמטרה היא חסכון זמני בטוח הקצר היות ואיש המקצוע גם ייתן חוות דעת מקצועית וגם יתקן בו  זמנית.
            2. מבחינת האבחנה לרשות המשפטית אליהם פונים בתביעה לפיצוי , וגם מבחינת לוח זמנים מהיר ביותר וגם פחות בירוקרטיה , למי עדיף להגיש את התביעה?
            3.   האם הגוף המשפטי יכול לפסוק שהקיזוז יהייה מתשלום הוועד לאורך התקופה או שמא אין קשר אלא פיצוי מיידי

            תודה מראש