מאיפה באה הנזילה?

  • נזילה מהתקרה כתוצאה מסדקים מקיר חיצוני מי נושא
    עודד | 09/02/2017 20:25

    בעלות התיקון
    שלום , לפני מס' חודשים רכשתי דירה יד שניה , חודשים לאחר מכן בחודש ספטמבר 2016 גיליתי כי יש נזילה המתרחשת אך ורק בימי הגשם, הנזילה כפי הנראה נובעת מקיר חיצוני בחזית הבניין כמטר מעל התקרה שלי ( לדייר מעליי אין אינסטלציה מעל מקום הנזילה) , סביר כי הסדקים נגרמו כתוצאה משיפוץ שביצע כנראה המוכר הקודם לדירה של הדייר מעליי. הנזילה בתקרה אצלי הינה כחצי מטר מהקיר החיצוני בגודל של 4 מ"ר , בתקרה אצלי קיימים קילופים בתקרה. דיברתי עם הוועד של הבנין שהשיב שקיר חיצוני אינו באחריות הוועד ובקופה אין כסף , הדייר מעליי אומר שהוא לא גרם לסדקים, אני חסר אונים ולא יודע של מי האחריות בתיקון הנזק , כמובן שרהיטים לא יכלתי להכניס לדירה ואני נאלץ לגור בשכירות. כמו כן אציין כי כבר במועד הרכישה שמתי לב לקילופים מהתקרה במקום הנזק, והמוכר לפי חוזה המכירה צבע את הדירה ומקום הנזק היה שוב קילופים וצבע בשנית, כמו כן לפי החוזה הוא אמור היה לדווח אם ידוע לו על ליקויים. פניתי גם אליו והוא אמר שהאחריות שלו לתיקון נזקים הינו עד למועד המכירה
     תודה לעונים

    • מאיפה באה הנזילה?
      ליאור חאיק, עו"ד | 09/02/2017 23:29

      היי עודד,

      דבר ראשון, יש להביא מהנדס מומחה שיבדוק מאיפה נובעת הנזילה, ובמילים אחרות על מי יש להטיל את האחריות.

      מעבר לכך צריך לבדוק מה קובע הסכם מכר הדירה, וכיצד הוא מתייחס לעניין ליקויים בדירה, בין אם נסתרים ובין אם גלויים.

      מומלץ לפנות לייעוץ פרטני בעניין אצל עו"ד טרם נקיטת הליך. כך למשל, אם האחריות היא של נציגות הבית המשותף או של דייר אחר אפשר  להגיש את התביעה אצל המפקח על המקרקעין או בבית משפט השלום.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • 1. מיקום נזילה - כתבתי שמקור נובעת מקיר חיצוני
        עודד | 10/02/2017 09:51

        של  הבניין מעל התקרה להערכתי חצי מטר מעל התקרה. סביר ביותר שבגלל שיש סדקים חיצוניים מהקיר החיצוני.

        2. הסכם המכר קובע - המוכר מצהיר שככל הידוע לו אין מום או פגם נסתר בדירה , שאין בדירה רטיבות/נזילות , כמו כן המוכר מתחייב לצבוע את הדירה

        3. הגשת התביעה - היות ואין לי כבר כסף אני סחוט מרכישת הדירה , האם אפשרי ללא עורך דין - אלא אם שכ"ט יהיה לפי % מההצלחה, האם אפשר לבצע הגשת התביעה  בבית משפט לתביעות קטנות?? כמו כן מה לוחות הזמנים להגשת תביעה אצל המפקח של המקרקעין או בית משפט השלום?

        4. האם תרבות הדיור לא הסמכות בעניין?

        5. בהנחה שהנזק נגרם מסדקים חיצוניים , של מי האחריות?

        • המשך תשובה.
          ליאור חאיק, עו"ד | 10/02/2017 18:41

          1. יש צורך במהנדס מומחה מטעמך לצורך מתן חוות דעת.

          2. המומחה יכול לחוות דעתו מתי נוצר הליקוי, או לפחות להעריך זאת, ואז ניתן יהיה להסיק האם מדובר בפגם שהוסתר ממך על ידי המוכר.

          3. אתה יכול להגיש תביעה קטנה עד סכום של 33,400 ש"ח. לבית המשפט לתביעות קטנות אין סמכות לתת צו עשה לתיקונים אלא רק לפסוק סכום כספי.
          אין לוח זמנים להגשת התביעה כל עוד היא מוגשת במסגרת שאינה נופלת להתיישנות.

          4. לא.

          5. ייתכן ושל נציגות הבית המשותף. המומחה יקבע על מי מוטלת האחריות באמצעות חוות דעתו.

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

          • המשך 1. אם אני מביא איש מקצוע, האם הוא יכול לתת
            עודד | 19/02/2017 21:01

            גם חוות דעת מקצועית ? מה צריך לברר מבחינת הכשרתו המקצועית? כמובן שהמטרה היא חסכון זמני בטוח הקצר היות ואיש המקצוע גם ייתן חות דעת מקצועית וגם יתקן בו  זמנית. 2. מבחינת האבחנה לרשות המשפטית אליהם פונים בתביעה לפיצוי , וגם מבחינת לוח זמנים מהיר ביותר וגם פחות בירוקרטיה , למי עדיף להגיש את התביעה?
            3.   האם הגוף המשפטי יכול לפסוק שהקיזוז יהייה מתשלום הוועד לאורך התקופה או שמא אין קשר אלא פיצוי מיידי .

            תודה מראש