ביצעו עסקה ללא הסכמתי

  • הנגשת אתר אינטרנט וחיוב ללא הסכמה
    זוהר | 09/02/2017 13:22

    שלום, אשמח לדעת אם זה חוקי או עבירה:
    1.נותן שירות בניית אתר אינטרנט ביצע עבורי אתר טרם כניסת חוק הנגשת המידע והכל טוב.
    2. טרם כניסת החוק הוא שלח לי אזהרה לגביו והכנסות- והציע לבצע הנגשה ורשם במייל-לאישור יש להשיב למייל.
    3. אני לא אישרתי מכיוון והמחיר היה גבוה, ובנוסף שיש לי מי שיעשה זאת בחינם עבורי+ ישנם כלים בחינם כגון אצל עמותת "המרכז לנהגשת מידה".
     4. ללא אישורי- שלחו לי חשבון עסקה .
     5. חייבו אותי ללא ידיעתי/הסכמתי , ולא התקבלה אצלי ח.מס קבלה - כך שלא ידעתי כלל שחוייבתי אלא בדיעבד.
    *אציין כי כלל העסקאות הן-טלפוניות 'מרוחקות' .
     **אציין כי פניתי לחברת האשראי לדווח על גניבת פרטי האשראי.

    טענת נותן השירות: החוק מחייב אותי לבצע הנגשה למערכת שנמצאת ברשותו, שכבר שולם "לקבלן חיצוני" ושעדיין אני חייב לו לתשלום.

    טענתי שלי : א. בוצעה עסקה שלא כדין, על סכום מופרז וללא הסכמתי.
    ב. אסור לבית עסק לשמור פרטי אשראי ואסור חיוב ללא ידיעת הלקוח-הלא כך?

    אשמח לחוו"ד מקצועית.
    תודה מראש!

    • ביצעו עסקה ללא הסכמתי
      ליאור חאיק, עו"ד | 09/02/2017 13:38

      היי זהר,

      חסר מידע בשאלתך, אך לפי מה שאת מספרת ועל פניו נראה שמדובר בהתנהלות לא חוקית מצד נותן השירותים.

      נותן השירותים אינו יכול לבצע בשמך עסקה, ללא הסכמתך וללא אישורך.

      מעבר לכך שמדובר בעוולה אזרחית, ייתכן ויש כאן גם עניין פלילי שאולי כדאי להגיש בגינו תלונה למשטרה. בעניין זה יש לשאול את השאלה בפורום פלילי.

      הייתי פונה לחברת האשראי ומתכחש לעסקה, תוך שמירת הזכות לתבוע את נותן השירותים בגין אותה עסקה שלא נתת הסכמתך אליה.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com

      • הנגשת אתר אינטרנט וחיוב ללא הסכמה
        זוהר | 09/02/2017 14:02

        תודה רבה,  מקל עליי לשמוע זאת.
        כבר התכחשתי לעסקה , זיכו אותי וביטלתי את הכרטיס.
        אך הם עדיין טוענים לחוב התשלום.

        חידוד בתמצית נוספת: האם בחוק ההנגשה- מחייב מפעיל אתר אינטרנט לבצע הנגשה לכל לקוחותיו ללא כל דיחוי?
        גם אם לא בקשו /הסכימו ?

        • תשובה.
          ליאור חאיק, עו"ד | 09/02/2017 23:32

          התשובה היא בסעיף 2 לתקנות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות (התאמות נגישות לשירות)

          ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

          בברכה,

          ליאור חאיק, עו"ד
          מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

          לוי אשכול 31, רחובות
          טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com