זכויות יוצרים של צלם

  • קרדיט, קנין רוחני וזכויות יוצרים
    ליאור כהן | 03/02/2017 15:48

    שלום רב,

    גיסתי עוסקת באומנות, במשך זמן רב תכננה פרויקט וצירפה צלם, מאפרת ועוד מספר אנשי מקצוע אשר יעזרו להפיח חיים בפרויקט, הפרויקט הינו ללא מטרת רווח וכולם התנדבו.
    לאחר שהסתיים הפרויקט, אותו צלם אשר היה שותף לפרויקט העלה את התמונות לפייסבוק, לקח את כל הקרדיט לעצמו וניכס לעצמו את הרעיון במלואו, ללא הכרה באף גורם אחר.
    מה גיסתי יכולה לעשות? (רישום זכויות? תביעה?...?)

    תודה לעונים!

    ליאור

    • זכויות יוצרים של צלם
      עו"ד גיא קדם | 03/02/2017 17:37

      שלום ליאור
      רעיונות אינם מוגנים בזכויות יוצרים אלא רק אופן הביטוי שלהם.
      כמו כן ואלא אם הוסכם אחרת זכויות היוצרים בצילומים שיכות לצלם. מצד שני יכול להיות שבמושא הצילום יש זכויות יוצרים של מישהו נוסף ושימוש בצילום מחייב את הסכמתו.

      בברכה,

      גיא קדם, עו"ד
      מנהל פורום זכויות יוצרים

      בר כוכבא 23, V TOWER, ק' 12, בני ברק
      טלפון: 03-6515778; מייל: guy.kedem.law@gmail.com