שיפוניקים מפריעים

  • שיפוצניקים מפריעים
    מקס | 29/01/2017 14:12

    שלום רב, הנני גר בבניין שעובר שיפוץ תמ"א זה כמה שנים. בכל שנה הקבלן לא עומד בתקופת הזמן שסוכם עליה בחוזה, ובכל פעם מפר גם את תקופת הזמן שהוארכה. לפי הערכות, הקבלן פשט את הרגל ומידי כמה ימים נשמע שבאים 2-3 עובדים לדפוק בפטיש, כדי שייראה כאילו הם עובדים. כעת, אחד השיפוצניקים עבר לשכירות בדירה בבניין, ובכל ערב באים אליו שאר השיפוצניקים והקבלן לערב קריוקי. המוזיקה הנשמעת בלתי נסבלת ואחרי כמה בקשות להנמיך או להפסיק אותה, היא ממשיכה. גם אחרי הזמנת המשטרה מספר פעמים, הם מכבים אותה, מקללים בקול לאחר עזיבת השוטרים ומחזירים את המוזיקה על אותו הווליום, תוך התבססות על החוק המותיר להם "לעשות שמח" עד 23:00. חשוב לי לציין שכבפעם האחרונה דפקתי בדלת וצילצלתי בפעמון, אף אחד לא פתח את הדלת והם המשיכו במוזיקה. היום, לאחר שהם התפזרו לבתים,כאשר הקבלן עבר ליד דלתי, הוא ירק לכיוונה וזרק קללות. מה ניתן לעשות במצב זה? תודה.

    • שיפוניקים מפריעים
      עו"ד אילן הלוי | 31/01/2017 09:00

      היי מקס

      בהחלט נשמע מטריד.

      בעיקרון השאלה היא לא מתחום התמ"א אלא נוגעת בתחום המטרד. רעש הוא מטרד ואם אינו סביר יש לפעול כפי שפעלת.

      תמיד ניתן להגיש תביעה כנגד השוכר וכנגד בעל הבית שלו על לצורך הפסקת המטרד. מציע להעזר בעו"ד שישלח מכתב התראה לפני תביעה. אולי זה ירתיע אותם.

      בנוסף - אם הקבלן מתנהג כך ואם זה ריאלי מבחינת מצב הפרויקט - להודיע לו על ביטול הסכם התמ"א מחמת הפרתו. לכך אתה צריך תמיכה גם של יתר הבעלים בבנין.

      בברכה,

      אילן הלוי, עו"ד
      מנהל פורום תמ"א 38

      שד' שאול המלך 8, ת"א
      נייד: 050-5752517; מייל: ilan.halevi@gmail.com

      • בהמשך ל"שיפוצניקים מפריעים"
        מקס | 31/01/2017 13:10

        עו"ד אילן הלוי שלום,
        אציין ששיפוץ התמא בשלבי סיום שלא נגמרים.
        חדר המדרגות שופץ בסיסית - לא סויד, במקום לחצני תאורה יש כבלים שיוצאים מהקיר, צינור הכיבוי פתוח, ארונות החשמל פתוחים גם כן.
        בנוסף, הוכן פיר מעלית, אך אין התקדמות עם המעלית עצמה. נבנו דירות קרקע זמניות לדיירים שיש אצלם שיפוץ בדירה (בהמשך יימכרו לדיירים חדשים), וקומות נוספות שעדיין לא נבנו במלואן.
        בנוסף יש חשש לכך שהקבלן פשט את הרגל ותהיה מצוקת חנייה.
        האם לאחר שסוכם שהדירות שייבנו יהיו על שמו והרווח ממכירתן יהיה שלו, ניתן בכלל לבטל את ההסכם? גם לאחר שרוב הדירות נבנו?
        תודה.