הגשת בקשה לקציבת מזונות בפשיטת רגל

  • חוב שלא נפתח לגביו תיק הוצל"פ
    חסוי | 29/01/2017 14:18

    נקבע בפס"ד סכום למזונות ילדים ותשלומים שונים ע"י הבעל עבור הילדים שאי תשלומם יהווה מזונות אישה. נפתח תיק הוצל"פ עבור מזונות הילדים, הבעל לא שילם את התשלחומים המהווים מזונות אישה, טרם עברו שנתיים, אולם האישה לא פתחה תיק הוצאה לפועל והבעל הגיש בקשת פש"ר.
    האם ניתן להגיש תביעת חוב מזונות אישה בהסתמך על ההסכם בין הצדדים שקיבל תוקף של פסק דין, ללא שנפתח תיק הוצל"פ?

    • הגשת בקשה לקציבת מזונות בפשיטת רגל
      עו"ד עומר נירהוד | 29/01/2017 15:18

      לצורך הגשת בקשה לבית המשפט של פשיטת הרגל לקציבת מזונות (לפי סעיף 128) לא צריך לפתוח תיק הוצאה לפועל. מספיק להגיש פסק דין למזונות מבית המשפט למשפחה.

      בברכה,

      עומר נירהוד, עו"ד
      מנהל פורום פשיטת רגל

      העצמאות 40, יהוד
      טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il

      • המשך
        חסוי | 30/01/2017 08:41

        הכוונה להגשת תביעת חוב לא לקציבת מזונות

        • הגשת תביעת חוב למזונות בפשיטת רגל
          עו"ד עומר נירהוד | 30/01/2017 11:04

          לצורך הגשת תביעת חוב צריך להגיש ראיות ברורות המצביעות עליו ועל סכומו - בין אם למזונות או כל נושא אחר. במזונות, מצב תיק הוצל"פ יצביע על גובהו, אבל גם הסכם + פירוט התשלומים ששולמו (ואסמכתאות אם יש) יצביעו על גובה החוב, כך שלא נדרשת פתיחת תיק הוצלפ כדי להגיש תביעת חוב למזונות.
          בכל מקרה החייב יתבקש להגיב, ואם הוא יראה שהתשלומים שולמו, תביעת החוב תופחת בהתאם.
          בהצלחה

          בברכה,

          עומר נירהוד, עו"ד
          מנהל פורום פשיטת רגל

          העצמאות 40, יהוד
          טל': 03-5366635; מייל: pashar@sba-law.co.il