חברת התעופה איבדה את המזוודה שלי.

  • איך מוכיחים שהיו דברים במזוודה?
    חישר | 21/01/2017 14:48

    נעלמו דברים מהמזוודה בנתב"ג. חברת תעופה לא רצתה לשלם. הגשתי תביעה. בכתב-הגנה כבתו שאין הוכחה שאכן הדברים היו במזוודה. איך אפשר להוכיח דבר כזה? גם כשהמזוודה הולכת לאיבוד - איך מוכיחים שהיה מה שדורשים כסף עליו?

    • חברת התעופה איבדה את המזוודה שלי.
      ליאור חאיק, עו"ד | 21/01/2017 20:33

      היי חישר,

      קשה לחוות דעה בלי לקרוא את טענות חברת התעופה, ולכן אענה באופן כללי:

      ראשית, על פי אמנת וינה, יש פיצוי כספי מקסימלי לאבדן מזוודה, אשר עומד נכון להיום על סך של כ-6,000 ש"ח.

      שנית, בית המשפט יחליט על סמך עדויות הצדדים ועל סמך התרשמותו. אין דרך אמיתית לדעת מה היה במזוודה.

      מצד שני, חברת התעופה יכולה להביא אסמכתא למשקלה של המזוודה ולכן, אם למשל, משקלה של המזוודה היה 12 ק"ג, והתובע טען שאיבד תכולה אשר משקלה המצטבר יותר גבוה - למשל 20 ק"ג, הוא יכול להיות בבעיה.

      דוגמא נוספת - אם התובע יטען שאיבד מצלמה או לפטופ שהיו בתוך המזוודה סביר שבית המשפט לא ישתכנע מאחר ואדם סביר לא ישלח מצלמה או לפטופ לבטן המטוס.

      ככל ויש צורך בסיוע נוסף, אני עומד לרשותך.

      בברכה,

      ליאור חאיק, עו"ד
      מנהל פורום צרכנות ופורום דיני חוזים

      לוי אשכול 31, רחובות
      טל': 052-5475475; מייל: haiklior@hotmail.com