כמובן שכמו שהוא רוצה... בהנחה שהוא רוצה לחלק שווה

  • חלוקת רכוש בין 2 בנות
    ניבר | 16/01/2017 20:17

    שלום,
    אבי מתגורר בבית אבות ויש לו 2 בנות: אני ואחותי.
    הרכוש בבעלותו הוא שתי דירות וכסף בבנק.
    ערך הדירות: דירה א שווה מליון ₪, דירה ב שווה 2 מליון ₪.
    כסף בבנק:  3 מליון ₪.
    אבי רוצה להעביר לנו את הדירות  בעודו בחיים ואת הכסף כשילך לעולמו.
    בכוונתו להעביר לאחותי את דירה א ולי את דירה ב באותה נקודת זמן.
    איך הוא אמור לחלק בינינו את הכסף בבנק לאחר שילך לעולמו?
    תודה,ניבר

    • כמובן שכמו שהוא רוצה... בהנחה שהוא רוצה לחלק שווה
      אנונימי | 19/01/2017 09:02

      אם מתוך ה- 6 מליון שיש לו הוא העביר 2 לך, ו-1 לאחותך.
      זה אומר שמתוך ה- 3 מליון שיישארו כשיילך לעולמו הוא יעביר לאחותך 2 מליון, ולך את המליון הנותר.

      כמה מסובך זה כבר יכול להיות

      אני כמובן מניח שהשאלה האמיתית היא מורכבת יותר והמספרים כאן הם רק לצורך ההמחשה.

      • חלוקת רכוש בין 2 בנות
        ניבר | 19/01/2017 09:52

        תודה על התגובה.
        הענין הוא שאחותי דורשת שבגלל שיש הפרש בין הדירות (מליון ש"ח) אז היא צריכה לקבל ריבית והצמדה מהיום בו הדירות עוברות אלינו ועד שילך לעולמו.
        אבי בן קרוב ל-80 ואינו אדם בריא כ"כ.
        אשמח לשמוע מה דעתך/ דעתכם?

        • לא סביר שיישאר בול 3 מליון ביום מותו של אביכן
          אנונימי | 20/01/2017 11:36

          בכסף הוא כנראה משתמש, והוא גם צובר ריבית.

          גם הערך של הדירות היום, לא יהיה כזה ביום מותו של אביכן.

          בעיני- צודק יהיה לחלק את הכסף ביום מותו עפ"י הערך של הדירות אז. כמובן מבלי לפגוע בשימוש שלכן בדירות כשהן כבר בבעלותכן היום.

          שוויון אמיתי בין אחים בד"כ אין.

          • חלוקת רכוש בין 2 בנות
            ניבר | 20/01/2017 12:04

            שוב תודה..
             אחותי הציעה שניקח את ההפרש בין הדירות נכון להיום (מליון ש"ח).
            על הסכום הזה נעשה ריבית והצמדה מהיום ועד היום בו ילך אבי לעולמו.
            איך נשמע לך?

            • מי ישלם את הריבית וההצמדה כשאתן לא שולטות בכסף?
              אנונימי | 21/01/2017 14:21

              מושגים פיננסיים למתחילים:

              הצמדה זה אומר הצמדה למדד כלשהו. לדוג'- הצמדה למדד המחירים לצרכן. אבל אפשר גם להצמיד למדד מחירי הנדל"ן, או למדד תשומות הבניה (פופולרי בימנו).

              ריבית (מושג שרלוונטי רק למי שחייב כסף- ומי שחייבים לו)- הנהנה מהכסף משלם מחיר תמורת ההנאה מהכסף לבעלי הכסף.

              מההצעה של אחותך אני מבין שהיא מציעה לראות את המליון "הפרש" כחוב שאת תהיי חייבת לה שיפרע ביום מותו של אביך. הצעה יותר הוגנת היא חצי מליון. כי זה היתרון היחידי שלך כלפיה לאחר העברת הדירות.

              אבל גם במקרה של חצי מליון - מאיפה את תקחי את הריבית וההצמדה שתהיי חייבת לה?

              כשכתבתי שהכסף צובר ריבית ואביכן בטח משתמש בו- התכוונתי שאביכן משקיע אותו וחי ממנו, ולכן מקבל משהו תמורתו (כדרכו של עולם).

              מאיפה את יכולה לדעת מה יישאר מהכסף ביום מותו של אביך? אולי יותר, ואולי פחות...

              לי נראה מההצעה שאחותך היא לא מההוגנות ושמישהו מוביל אותה לסכסוך.
              בהצלחה.

              אני לא עורך דין, ולא מחפש "לקוחות" מהאתר הזה.

              קחי בחשבון שאני יכול גם להציע הצעות שיהיו בעיני הוגנות, או כאלה שרק יישמעו הוגנות- אבל יהיו לטובתך.
              ואלה יהיו רוב העצות שתשמעי מעורכי דין- מנסיון.

              בהצלחה.

              • חלוקת רכוש בין 2 בנות
                ניבר | 21/01/2017 14:48

                תודה שניסית לעזור.
                לצערי אחותי ואני ביחסים לא טובים.
                היא התעקשה שהיא רוצה את הדירה היקרה יותר למרות שהיא הובטחה לי בגלל שהיא קיבלה בעבר עזרה גדולה מאוד מאבי.
                אולי היא פשוט מנסה לאלץ אותי לוותר על הדירה היקרה.

                • אם תראי תשובות אחרות שלי בפורום, תביני למה ניסיתי.
                  אנונימי | 21/01/2017 16:37

                  • חלוקת רכוש בין 2 בנות
                    ניבר | 21/01/2017 23:12

                    קראתי מספר תשובות וראיתי שעברת תהליך גירושין.
                    אבל בכ"ז אני לא בטוחה שהצלחתי להבין למה ניסית.
                    אוליי תוכל לגלות לי?

                    • לא מעל דפי הפורום. ולא עברתי, אלא עובר.
                      אנונימי | 23/01/2017 08:24

    • חלוקת הרכוש של האב, בחייו ולאחר פטירתו
      עו"ד מיקי חשמונאי | 23/01/2017 23:02

      ניבר שלום,

      אם הכוונה היא שבסופו של יום הרכוש שתקבלו, יהיה זהה, קיימות כמה אופציות.
      אחת מהן, למשל, היא שבהגיע 120 של אביך, תערך שמאות לשתי הדירות, ובהתאם לשווין אז, יחולקו ביניכן הכספים, כך שבסופו של דבר, החלק של כל אחת, יהיה זהה לחלקה של השניה.
      סביר שניתן למצוא פתרונות יצירתיים אחרים.
      מכל מקום, האפשרות של הצמדת הסכומים שאמורה לקבל אחותך, נראיית לי כאפשרות פחות מוצלחת.

      בברכה,

      מיקי חשמונאי, עו"ד ומגשרת
      מנהלת פורום דיני משפחה

      "בית טופז" קומה 5
      רח' נחום חת 5, חיפה
      טל': 04-8517771/9; מייל: law@m-law.co.il