השכרת דירה שהתקבלה בירושה בטרם ניתן צו ירושה/קיום

  • השכרת דירה שהתקבלה בירושם וטרם הוצא צו ירושה
    שמיקס | 19/01/2017 00:22

    הי,
    נניח שראובן נפטר ושמעון טוען כי הוא יורש הדירה ומחזיק בעותק צוואה לאישור טענתו, אך טרם יצא צו ירושה והדירה לא רשומה על שם שמעון.
    1. האם שמעון יכול בדרך כלשהי להשכיר את הדירה לפני שיוצא צו ירושה?
    2. מה קורה אם שמעון השכיר את הדירה אך השוכר עושה בעיות ומפסיק לשלם- יש לשמעון דרך משפטית להוציא את השוכר מהדירה רק על סמך הצוואה שבידו לפני שניתן צו ירושה?
    3. מה קורה אם שמעון השכיר את הדירה ואחרי זמן מה מגיע אדם שלישי וטוען שגם הוא יורש של הדירה (ומציג לדוגמא צוואה אחרת ומתחיל דיון משפטי בנושא) ?
    4. האם לאור הסיכונים בתרחישים לעיל עדיף שהדירה תעמוד ריקה ולא תושכר לאף אדם עד שיצא צו ירושה מסודר גם במידה וזה ייקח שנה או יותר (קיימת בעייה כלשהי ברישום הדירה ולכן התהליך צפוי לקחת זמן) ?
    5. האם זה משנה אם שמעון הינו יורש טבעי של ראובן נניח בנו היחיד או שהוא יורש רחוק יותר (נניח בן דוד שטוען לירושה למרות שישנם יורשים טבעיים אחרים)?

    תודה מראש לעונים.

    • השכרת דירה שהתקבלה בירושה בטרם ניתן צו ירושה/קיום
      לילך עתני, עו"ד ונוטריון | 23/01/2017 11:07

      שלום רב,

      אין מניעה חוקית להשכיר דירת ירושה לפני הוצאת צו ירושה או צו קיום צוואה.
      (יחד עם זאת ,שים לב, שדירת ירושה שהיא דירה שלישית ויותר תהיה פטורה ממס ריבוי דירות בשנה הראשונה אחרי הפטירה רק אם לא הושכרה).

      המשכיר יוכל להוכיח את זכותו כלפי שוכר מפר באמצעות חוזה השכירות.
      מחלוקות לענין עצם הזכות או חלוקתה ידונו בנפרד בין היורשים, ואם יקבע כי המשכיר גבה שכר דירה שלא בהתאם לזכותו - בית המשפט יוכל לפסוק פיצוי מתאים לצד הנפגע, ככל שהצדים לא יגיעו להסכמות ביניהם.

      לאחר שניתןןןןצו ירושה/קיום צוואה אין צורך להמתין להסדרת הרישום בלשכת רישום המקרקעין.

      בברכה,

      לילך עתני, עו"ד
      מנהלת פורום נדלן ודיני מקרקעין

      בית הדר דפנה, שדרות שאול המלך 39, ת"א
      טל': 03-6091011; מייל: lothnay@gmail.com

      • השכרת דירה שלפי טענת המשכיר התקבלה בירושה
        מיכאל | 23/05/2018 08:23

        אנו מתלבטים האם לשכור דירה כאשר המשכיר הפוטנציאלי טוען שדירה שייכת להורים שלו שנפטרו ולא השאירו צוואה וצו ירושה עדיין איננו. לפי טענתו יש לו אחות שמאושפזת במוסד פסיכיאטרי.
        האם החוזה יהיה תקף ואילו מסמכים עלינו לדרוש כדי לודא שלבחור אכן יש זכות להשכיר את הדירה?