זיוף מסמך רפואי שהוגש לגורם מוסדי

  • בקשת עיצה לגבי המקרה הבא
    דורית | 18/01/2017 21:17

    לפני 3 שנים הרופא שלי רשם לי בכתב יד מכתב רפואי, אני ביצעתי במכתב זה מחיקת מס' מילים ואת המכתב המתוקן קרי המחוק  סרקתי העברתי אותו  במייל לאישור הרופא טרם אשתמש בו ואעביר אותו הלאה לגורם מוסדי.

    הרופא אישר לי במייל ביצוע המחיקה קרי את השימוש במכתב לאחר התיקון. אלא שלתדהמתי גיליתי כעת כי כל התכתובת המתוארת לעיל נמחקה לי מהמייל.כך שכעת אין בידיי "כיסוי" ל מכתב  הנ"ל שכבר הועבר בזמנו לידי הגורם המוסדי. לפיכך אשאל:

    1) האם פניה לרופא במייל כעת שיאשר שוב את המכתב הנ"ל יהווה תיקון מתאים? או שיש צורך שהרופא יכתוב כעת במפורש שהוא כבר אישר בעבר תיקון זה ומאשרו שוב בשנית?

    איך ניתן לתקן המצב????

    תודה רבה

    • זיוף מסמך רפואי שהוגש לגורם מוסדי
      עו"ד אמיר מורשתי | 23/01/2017 14:05

      דורית יקרה, אינני יודע מהו טיבו של "המכתב הרפואי" , מהו הגורם המוסדי שקיבל אותו, מהן המילים שנמחקו ומשמעות המחיקה, האם הרופא שאישר את המכתב המתוקן ידע על מחיקת המילים הללו או שמא לא העמדת אותו על התיקונים האמורים ועוד ועוד שאלות שלא הפורום הוא המקום להיוועץ בהם.
      אני מניח שאם הרופא הועמד על התיקונים שביצעת בזמנו ואישר אותם ומוכן גם כעת לאשר במפורש כי התיקונים הם על דעתו, הרי  שסביר שאין לך ממה לחשוש- אבל אני גם מניח שאת התשובה הזו את יודעת בעצמך.
      אם מדובר בחוות דעת רפואית למשל שהוגשה לוועדה לקביעת נכות בביטוח לאומי, והמילים שנמחקו הן בעלות משמעות בסוגיה שנדרשה בוועדה, הרי שאת עלולה למצוא עצמך נחקרת ובהמשך עומדת לדין בגין כתב אישום חמור, של זיוף מסמך, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ( או לפחות ניסיון לקבל דבר במרמה)  וייתכנו אף עבירות נוספות- עצתי לך לרוץ ולהיוועץ עם עו"ד פלילי.
      אשמח להיות לך לעזר
      בברכה,

      אמיר מורשתי, עו"ד
      מנהל פורום פלילי

      דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
      טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il

      • פרטים ספצייפיים
        דורית | 23/01/2017 17:33

        מדובר במסמך שנעשה בו שימוש למול קרן פנסיה, הרופא ידע על מחיקת 3 מילים מהמסמך, לרופא הועבר סרוק במייל המסמך המתוקן קרי לאחר המחיקה והוא אישר להשתמש בו כפי שהוא.

        במסמך נרשם ש" המטופלת X נמצאת במעקבי עד לפני כשנתיים" כאשר המילים שנמחקו ממנו הם המלים:
        "עד לפני כשנתיים" (שהיוו טעות).

        מסמך זה נשלח (באישור הרופא) לקרן פנסיה לועדה רפואית שם.

        האם זה משנה מתשובתך?
        תודה רבה

        • המשך תשובה
          עו"ד אמיר מורשתי | 24/01/2017 19:04

          הפורום נועד לייעוץ ראשוני ובלתי מחייב משפטית בלבד- ולכן לא זה המקום לייעוץ פרטני ורגיש לו את זקוקה.
          אני מניח שאם את שואלת את השאלה כעת, הרי שסוגיית הזיוף עלתה בצורה כזו או אחרת ואם הרופא מוכן לאשר לך כי מחיקת המילים היא על דעתו ומדובר בטעות קולמוס בלבד הרי שאין כל בעיה אך אם לא זהו המצב- אני מייעץ לך בחום להתייעץ עם עו"ד פלילי בסוגיה.
          מקווה שהייתי לך לעזר

          בברכה,

          אמיר מורשתי, עו"ד
          מנהל פורום פלילי

          דרך אבא הילל סילבר 12, מגדל ששון חוגי, רמת גן
          טל': 03-6126260; מייל: amir@morashti.co.il